diumenge, 21 d’agost de 2011

Agulla de l'Arbret


Agulla de l'ArbretAproximació :

La regió de Agulles, te varies entrades la mes usual es per Can Maçana a on podrem aparcar el cotxe i remuntar per el ampli camí que puja al Coll de Guirló, una vegada a aquest, agafarem el camí de la dreta i pujarem al coll de les Portelles, des de aquest indret temin una vista general, de una gran part de la regió D'Agulles.
Anem seguint el fressat camí fins el refugi, una vegada arribats el deixem a la nostre esquena i agafem el camí que surt a la esquerra,

al poc de sortir, trobarem una bifurcació a la esquerra NO la em de agafar, em de seguir per el camí que ara puja una mica mes dret, arribarem a un lloc que la pujada es suavitza i passa just per sota de la paret Est de la Bessona Inferior.


un cop passada aquesta paret remuntem a l’esquerra per un marcat i curt  camí que ens deixa al Coll entre l’Agulla de l’Arbret i la Bessona Inferior.

Un altre camí per accedir es agafar el camí que surt abans de arribar al refugi i una mica abans de arribar a la vertical de l’Esquelet, seguir-lo fins, a l’alçada de l’Agulla de La Filigrana, agafem una forta pujada, a la nostre dreta, tram de cordes fixes, que ens portarà al peu de l’aresta Brucs de l’agulla de l’Arbret.

Descens

Una mica mes amunt de la darrera reunió i un pel abans de arribar al cim, una profunda canal a ma dreta (pujant) te instal·lat el ràpel clàssic, sota un bloc, amb cordes llargues se  arriba en un sol ràpel, si es vol una instal·lació intermèdia esta muntada en el rella herbós, facilita la recuperació de cordes, baixar per la canal que estem i sortirem al peu de l’Aresta Brucs, es pot baixar per qualsevol dels dos camins de pujada descrits.


Atenció :
Novembre 2014

El gran Bloc penjat a sobre el ràpel se a esberlat en tres trossos, el mes gran ha quedat al seu lloc, els dos mes petits ant baixat una mica i ant quedat encastats just a sobre la instal·lació,  sembla que ant quedat estables però .....  precaució

Via : Aresta Brucs o Cerdà-Riera