dijous, 22 de setembre de 2011

El Faraó


El Faraó

Aproximació :

Sortim del Poble del Bruc en direcció a Barcelona, per la carretera vella, arribarem a una urbanització, a partir de aquí la carretera es de direcció prohibida, en la nostre direcció, girar a l’esquerra i pujar en direcció a la Muntanya, al final una mena de placeta, anar a la dreta i ben aviat a la nostre esquerra una pista ens portarà a  Can Jorba, agafar la pista de la nostre esquerra, una pujada i un tros pla, al final de aquet un camí a la nostre dreta, deixar-lo i seguir un tros endavant, la pista se acaba i una mica mes endavant trobem un altre camí a la nostre dreta, aquet si, pugem, al principi suau desprès mes decididament entra a la Coma d’en Pastor, mes amunt trobem un basalt, normalment sec “Bassal de la Coma del Pastor”, al poc deixem La Coma i remuntem per l’esquerra per unes llastres, es pot trobar unes cordes que faciliten l’accés.
Finalment trobem el camí transversal “Del cabrit” seguir-lo cap a la dreta i en deixa davant del “Faraonet” i del “Faraó” al seu darrera, en aquet lloc trobarem un Pi característic. Remuntar directament corriol poc marcat.

Descens :

Per la vessat oposada (Nord) un ràpel, desprès baixar per la canal de la nostre esquerra, mirant la paret, (Est) i baixar a buscar el camí transversal del Cabrit, seguir el itinerari de pujada, al reves.


Via  :   Anglada – Guillamon
 Atenció, pas d’entrada a la primera  reunió, delicat. Aproximació : donar la volta al Faraonet per la seva dreta i remuntar cap el collet situat a la nostre esquerra. També es habitual fer la via del Faraonet per allargar, una mica l’escalada, i evitar-ne el últim tram de aproximació.