Translate

Cercar en aquest blog

divendres, 2 de març del 2012

Roca de Sant Martí


Roca de Sant Martí



Situada sota mateix de la Roca de San Cugat, just a la frontera de per a on es millor anar . . . . . .  per baix o per dalt....?

Aproximació :

A)
Des de Collbató  la pista  Ara esta tancada . També esta tancat a partir de La Vinya Nova.


Seguir a peu la pista fins arribar al antic lloc de aparcament. Davant mateix surt una curta pista en mal estat, seguir-la a peu i just uns metres abans del final i a la nostre dreta un marcat camí (marques blaves) se enfila per el Clot de La Mònica, seguint aquest camí, arribarem a una mena de Collet al cap de munt del Serrat del Muntaner, uns metres abans hem deixat a la nostre dreta el camí que puja a Sant Joan, passem al altre costat del Collet i baixem una mica, anem per el interior de un frondós bosc, travessarem la llera de un petit riu, tot un pedregam, i uns metres mes endavant una fita ens marca el començament del camí del Torrent dels Llorers, es el mateix que la torrentera pedregosa que em passat,  (aquest torren puja fins el peu del Gorro Frigi, el voreja per l’esquerra i surt al camí de Sant Jeroni, al costat del Gorro).
Remuntem la Torrentera, uns graons de ferro, posats a la roca ens facilitaran la progressió, una vegada superats i desprès de una curta pujada, trobem un lloc una mica pla a la nostre esquerra surt la via Magical Mystery Tour i a la dreta surt la via : Canvi Climbàtic a La Presidenta.
Just a la nostre esquerra, una dreta canal ens porta a peu de la via Infinity, remuntar (corda fixa) fins davant  de La Roca de Sant Cugat, a la dreta trobem una curta i mes ampla canal que ens porta al Collet que la separa de  La Roca de Sant Martí i als 15 metres de IIº / Iº que ens porten al cim i que es el camí de baixada.

B) El funicular del Monestir a Sant Joan desprès seguir el camí dels Gorros, una vegada passem el “Gorro Frigi”, uns metres mes enllà, ens enfilarem per un camí costerut que en pocs metres ens deixa en un petit Collet i ja trobarem mes marcat el camí que baixa per darrera el “Gorro Frigi” el seguim passem  a tocar de la seva paret i una curta remuntada ens deixa un altre petit coll, baixem en unes marcades zigues zagues, fins que la canal se obre una mica mes i en un revolt a l’esquerra, surt un petit camí a la dreta, seguir-lo, un altre petita remuntada ens deixa novament en un Collet, que de tant petit que es, esta ofegat per un arbre, aquí la canal baixa clarament i el camí queda amagat per lo bruta i antipàtica que es, a la nostre esquerra La Mamella i  a la nostre dreta,  la Mamelleta, si seguim baixant aquesta canal, per el corriol, arribarem a la Roca de San Cugat per la seva vessant Nord i  la Oest al peu de la mateixa i  la esquerra trobem una canal que ens porta al Collet que la separa de  La Roca de Sant Martí i als 15 metres de IIº / Iº que ens porten al cim de La Roca de Sant Martí i que es el camí de baixada.

Descens  :

Es baixa per La Normal, vessant Nord, el primer tram es caminant, amb atenció, i els últims 4 metres es una fàcil desgrimpada entornats de arbres, baixar la canal de la dreta (mirant la Via Normal) o vessant Oest fins retrobar el camí de pujada, segons hagi estat un o altre seguir-lo en sentit invers.


Via    Magical Mysteri Tours 
http://blogdelguillem.blogspot.com/2012/03/roca-de-san-marti-magical-mystery-tour.html