dimarts, 24 de setembre de 2013

Cargolet
18-09-2013

Cargolet

Via : CargoletL-1 de La Pique Longue

Ha sortit per casualitat, tot xerrant algun comentari de aquesta via, però poca informació, sort de les andròmines modernes i ràpidament surt una ressenya, per “inteneee” i es que el mon avança que es una barbaritat .

Trencant totes les normes, allarguem la via fent el pedestal de la Via Pique Longue a la Granota.
 Això si mantenim les formes i el fem en dos llargs, que no tenim presa.

Aquest cop no ve el Martí, així que l’Esteva agafa el relleu de fer el primer llarg, per cert una mica polit, desprès el segon, que arriba al camí tot i estar-hi, no ho es tant i es pot agafar una mica a la dreta de la línia de xapes i es que em van mes els díedres que les plaques. 

L-2 del Cargolet
Una vegada al camí, es passa per sota del inici de la via pique Longue i se segueix pujant, tot seguit es veu una curta, dreta i fastigosa via oberta al mig del matolls, no anar per aquí, seguiu uns 4/5 metres mes i entreu en un flanqueig a la esquerra.
  
El peu de via esta marcat amb una xapa.


L-2 del Cargolet

Mires a munt i veus com una cascada de pedra liquida que de sobte se ha solidificat, presa que no es petita, no es gran .... si no tot lo contrari, Jo diria “Llefiscosa”, vas pujant per que te assegurances generoses que et donen ànims per sortir de una i anar a buscar l’altra, he vist alguna ressenya que li 

R-2 del Cargolet i passamà al collet

posa Vº jo afegiria amb “rebaves” i això que me he agafa a quasi totes les presses de colors, inclòs un Pitó, una mica amagat i dos ponts de pedra amb unes curioses bagues, que mes semblant maromes de Mar, però que es veuen de lluny com una taca negra.


La reunió es incòmode, preparada per fer un ràpel, però seguiu que el següent llarg la pedra canvia i es mes agradable de fer, això si en el pas difícil utilitzem un estrep i amunt.
  
Aproximació  :

Des de la base del Monestir, agafar el camí del funicular de Sant Joan i passar-lo de llarg en direcció al Càmping i al poc trobarem un camí a la nostre dreta senyalitzat com  “Mirador de Fra Gari”, anar pujant per ell fins trobar el peu de via Descens  :

Per la mateixa via, un ràpel de 60m ens deixa al peu de la via “Pique Longue” i ara s’entén el perquè de la canal de terra per arribar al peu de la nostre via.