Translate

Cercar en aquest blog

diumenge, 13 d’abril del 2014

Miranda Sant Onofre

Montserrat
Monestir
Sant Joan
Miranda de Sant Onofre (?)
o Agulla de la Font de Jacob (?)





No sé si es diu “Miranda de Sant Onofre” o "Agulla de la Font del Jacob" he buscat en tots els mapes surt sense nom, el més precís és el que té el patronat que li marca una alçada de 1082 metres.
Està situada davant de l'Ermita de Sant Onofre i té a la seva esquerra les escales de Sant Joan i que passen per sota i recorre tota la seva paret Oest.
Per l'altre costat surt a l'encreuament de camins que ve de les escales de Sant Joan i de les escales de Jacob per anar a trobar l'ermita de Santa Magdalena.
Aproximació  :
S'accedeix seguint el camí que va del Pla de les Taràntules, estació superior del “Cavall de Ferro” cap a l'esquerra en direcció a l'ermita de Sant Joan, al cap de poc passarem per sota la paret S de la Gorra Marinera, separada per una canal herbosa, via Ariadna, una mica més amunt trobem les escales de Sant Joan, entremig un pany de paret amb vies d'escola amb un plafó explicatiu al peu de camí, just quan les escales passant pel costat de la pedra i sota de les runes d'una ermita, possiblement l'ermita de Sant Joan Batista… aquí es comença la via Sala-Baques.
Baixada  :
Una vegada a dalt de l’agulla anar en direcció Nord i veurem a sota el camí a uns 6/8 metres, si el terreny està sec es pot desgrimpar, si està humit es pot fer un curt ràpel d'una sabina.
Una vegada en el camí es pot baixa per la dreta (d'esquena a l’agulla) per les escales de Jacob per anar a trobar el camí que porta al Funicular de Sant Joan.
També es pot anar cap a l’esquerra (d'esquena a l’agulla) per les escales que passant per peu de via i seguir el camí de pujada.
Vies : 
 Sala-Baques