divendres, 24 d’abril de 2015

D’en Pitu22-04-2015

Collbató

Els Graus

Via : D’en PituEsta ben núvol per tot el país, tant es així que al final del mati ens agafarà un petit ruixat.

El Martí al L-1
 Veien el cel  així ens anem  
 als Graus, ben a prop del  
 cotxe i tornem a una via  
 que  aviem fet fa 
 uns anys, la
 recordem fàcil, lo que fan
 els records, no es que sigui  
 mol difícil, però si mes de  
 lo que recordàvem.
 El Martí reclama dos llargs   desprès de haver passat per  el taller de reparació, diu  que nosaltres em aprofitat   per escalar mentre Ell es  rejovenia...!!!, quin Morro que te..!!  però som bons minyons i el deixem fer

 

L-2 sortint de la R-1


Primer llarg, surt per una placa prou maca i de bona, boníssima pedra, grau assequible, encara que el primer metre ens agafa en fred, però sense gaire complicació, puja mes o menys recte amunt, fins una còmoda reunió.


L-2 Com domina la teessnica !!
Segon llarg, al reves de l’anterior, primer metre còmoda i desprès te ho as de mirar, de la xapa es pot pujar recte amunt, be al principi però el final apretat. Si ho agafes un parell de metres a l’esquerre es mes fi però no tant explosiu i amb un “final feliç” per arribar a la segona xapa, aquí es pots lluï de muscle i tirar de braç per agafar el següent  .... a aquest posem l’estrep i amunt... be .... no tant fàcil, així que millor agafar ben fort la cinta de colors i fer servir la tracció animal per posar-nos  en terreny mes còmode, en el meu cas no es que no sigui animal si no que trobo mes descansat posar l’estrep i arriba al mateix lloc sense bufar tant, la sortida mes o menys còmoda i trobar una curta (2 metres) de una xemeneia que ens portarà  a la segona reunió, es curta però “Cabrona” sort de una xapa estratègicament col·locada que et permet fer-la servir, com Ao bufant o com Ae mes còmoda.

Caminada sense complicacions fins trobar el següent ressalt. No es troba reunió però es veu les xapes del següent llarg, ara toca canviar de cap de corda i quan arribo a la reunió L’Esteve ja esta apunt de sortir, em sento explotat.L'Esteve al L-3
Tercer llarg, un xic a l’esquerra de la vertical de la primera xapa, ens posem a sobre de un bloc (abans no es podia fer per la vegetació) i de aquest en un pas ampla arribem a la xapa, a la que ràpidament col·loquem un estrep, no sigui que ens fem mal, sortida rabiosa (o antena suau) per agafar la següent xapa, per una pedra boníssima anem ca a la dreta per arribar a l’extrem de una vauma per desprès pujar recte a munt per un terreny plaent.
El Guillem al L-4
Quart llarg, amb molta conyeta els companys em deixant el últim llarg, sortida explosiva de IIIº inf. Amb continuació delicada de Iº ..... que Cabrooooons!!!!.

Be un passet de IVº+, res .... dos metres, això si una pedra boníssima, desprès queden uns metres de pedra en que a la dreta la pedra esta passable i a la esquerra tenim una bona llastra..... ben podrida !! sort que es un tram curt i ben assegurat i arribem amb el temps just de que ens agafi un petit ruixat.


 
Dades de la via :

L-1 15 metres, 3 xapes, IVº+ /IVº/IVº+/IVº                                

L-2 20 metres,  5 xapes, IVº/Vº/ Ao/Ae/IVº/Ae/IVº

Caminar, uns 15 metres en diagonal a la dreta

L-3 20 metres,  4 xapes,  Ae / Vº / IVº

L-4 20 metres,  4 xapes, IIIº / Iº  IVº+ / IIIº- / IVº+              


Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00
Per l’aproximació, descens i mes informació clickar aquí  :