dijous, 25 de juny de 2015

Rataplan10-06-2015

Montserrat Monestir

Gorros

Magdalena Inferior

Via : RataplanCom passa el temps ....... aquest any fa 30 anys que el Gaston, L’Esteve i Jo vam obrir aquesta via ........ vam trencar motllos .... fins a les hores totes les vies difícils eren de Vº i pocs gosaven posar VIº , a les difícils se lis posava alguna assegurança de tant en tant, tal es així que els vendavals passaven per entre les xapes. A les fàcils (IVº) ..... res a pelo !!


L'Esteve al L-1Fa 30 anys ens vam atrevir a fer unes vies fàcils (?) i amb moltes xapes, a les hores es posaven picant la pedra amb burilador i martell ...... i paciència.Ha passat el temps i ara aquest sector de públic va en augment li diuen “Escalada Plasir” o “escalada Plaent”, alguns no estant de acord i uns altres si ..... com sempre i per sort múltiples opinions que comparteixen un mateix terreny Peu de via i ostres es com un mirall, inclús et pots pentinar i fer la clenxa. 

R-1 des de el L-1 (fto Martí)

Si el primer tram del primer llarg, ja de per si un xic relliscós, ara, amb elm pas dels molts escaladors (en genèric) se ha tornat un marbre polit. L’Esteve que avui te el Ego pujat, per això del 30 aniversari de aquesta filla seva, es posa les dues cordes i tira amunt, deixant al Martí bocabadat, aviat el sentim remugar, però poc a poc va pujant i a la segona part els agafadors ja recuperant el seu estat normal i ja no remuga, ostres no recordaven que les reunions fossin tant incomodes, el resta de la via el problema esta en escollir quin agafador agafar.... aquest ..No es massa gran, a veure un de mes coqueto.... si aquest me esta be.... però aquell..!! ull quin agafador mes bufo..... així la resta de via, eppp no es passió de Pare !!!


El Guillem al L-2 (foto Martí) Primer Llarg :  Actualment es millor sortir des de el camí uns 4/5 metres fins la doble xapa que marca el anterior inici de la via, després un tram recte amunt per terreny llefiscós, mol ben assegurat, a mitja alçada la cosa millora, es te que anar pujant ara una mica a la dreta de la xapa, ara una mica a la esquerra, la arribada a la reunió la pedra es bona i un xic mes dreta, amb bons agafadors.

L - 3  (foto Martí)


Segon Llarg :   Recta amunt / un xic a la esquerra amb una certa tendència a la dreta, els còdols son generosos i magnífics, la entrada a la reunió magnifica, la pedra immillorable per gaudir de allò mes.

L - 4


Tercer llarg :  Sembla un sembrat de patates a quina mes magnifica i quant te agafes supera la visió. Te una certa tendència a la esquerra i desprès a la dreta, dificultat agradable, pedra immillorable i amb assegurances ........ “Escalada Plaent”  100 x 100.

Quart llarg : Un curt tràmit per arribar al cim.Dades de la via :

L-1  40 metres, 17 xapes,   IIº  /  IVº  /  Vº - Ao  /   Vº                            

L-2  25 metres, 7 xapes,    IVº / IVº+ / Vº  

L-3  30 metres, 9 xapes,  IVº / IVº+ / IVº

L-4  10 metres,  1 xapa,    IIº  - Iº


Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00
Per l’aproximació, descens i mes informació clickar aquí  :


2 comentaris:

corvus ha dit...

Fa trenta anys vas obrir una gran via, diguin el que diguin. Tots l'hem feta més d'una vegada i tots hem disfrutat.

Guillem Arias ha dit...

Gracies, es un satisfació que un determinat public la puguem gaudir.