dimarts, 12 de gener de 2016

Diedret7-01-2016

Collbató

La Codolosa

Via :  Del Diedret
La previsió de forts vents ens fa decantar cap a La Codolosa, lloc a reguard  i còmode, hem trobat el croquis de una via que no coneixem i ens fa patxoca, com que es curta i esta a prop ja ens va be que es principi d’any i no cal gastar les poques energies que ens queden.

L - 1
Sorpresa el “Cap” com a tribut del engany de la darrera sortida i haver reservat, amb premeditació i traïdoria,  el millor llarg de la darrera via, i com avui esta fart de torrons i li pesa la panxa ens deixa tota la via per nosaltres, be dos llargs curts !!! tampoc no es passa

R - 1 des de la  L - 1
Així que com soc el mes rapit en posar tots els estris .... Jo serè el que començarà i ratifico que cada cop soc mes dolent escalant, arribo al pas de IV+ (de la ressenya) i estic a punt deposar una cinta per posar el peu... però ho penso i no ho faig..... poso l'estrep que es mes còmode, faltaria mes, i la sortida no regala ... al cap de munt la reunió em queda còmodament a la dreta, es bo posar un friend petit per que la corda li vingui recte als companys.
L - 2
L'Esteve fa el segon i la primera xapa queda mol lluny com se esta tornant tan covard com la resta es va un xic mes  a l'esquerra i posa un bon friend mitja que li assegura un passet  curiós.

L - 2  des de la R - 2
La pedra bona i amb bons agafadors dels que dona gust agafar-se, en general. Baixem en un ràpel de uns 40/50 metres amb els darrers 6/7 metres ben volats. Una via que segueix la lògica del lloc mes fàcil per pujar, curta ... bonica i per gaudir-la....

Descripció de la via :

Primer llarg  :  Posats a l'extrem esquerra de la Cova de les Arnes veurem a prop del terra una xapa marca el inici anar a la dreta en diagonal per lo menys difícil i al poc  trobarem la primera xapa de aquesta via, desprès recte amunt, pedra mol bona i grau amable, amb un altre xapa, ens porta fins una rapissa amb una xapa, superar aquest petit muret no es fàcil i fa que posi un estrep i ...  ¡¡Ala op ...!!!  un bolet vermellós perfecte desprès bons agafadors i ja estic a un altre rapissa, un friend petit per els segons de corda, a la dreta amb facilitat la reunió.

Segon llarg  :  Una fletxa indica la direcció a l'esquerra per lo mes fàcil un primer pas i desprès amb certa comoditat per donar la volta a un esperonet, un xic mes a l'esquerra es el millor lloc per pujar i per posar en una bona fissura un friend mitja, el pas per entrar en un diedret inclinat es el mes difícil desprès apareixent una sèrie de forats perfectes una xapa i desprès a buscar el inici del diedret, amb pedra de primera i un parell de passos de oposició es puja be, que no fàcil.

Dades de la via :  
L-1  20 metres, 4 xapes i 1 friend petit,  IVº / Ae / Vº / IVº+

L-2  20 metres, 2 xapes 2 pitons i 1 friend mitja,   IIIº+  / IVº+  /  IVº / IVº+ / IVºPer informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00
Per l’aproximació, descens i mes informació clicar aquí :
http://blogdelguillem.blogspot.com/2011/09/la-codolosa-2.html