dilluns, 6 d’agost de 2012

Cara de Mico Via : Escalada Virtual


25-07-2012
Cara de Mico o Agulla del Mirador
Via : Escalada Virtual

        Quina via es aquesta ...? os preguntareu.....
Cara de Mico  o  Agulla del Mirador   via : Escalada Virtual

Una nova via de la meva factoria, dissenyada al llarg de les fredes nits de Ponts, entre mig de les olives i amb l’ordinador, al costat de la llar de foc.


Finalment els companys estan marxant de vacances i es mes difícil trobar-los per anar a escalar, així que em dedico a portar a terme els somnis de l'hivern.

L-2
Amb mesura, per que no estic en la millor forma, be.... es una forma de dir que passa el temps i cada vegada em canso mes.

Així que començo per portar a la practica aquet projecta i la veritat... i no es passió de Pare... però me ha sortit força be.

Avui l’Esteva em ve a ajudar, així podré acabar-la i fer-la el mateix dia, encara que Ell haurà de fer de primer, per que Jo aniré carregat amb el trepant i tot el material per obrir i prou feina tindre per pujar.

Fa un bon Sol i sembla que les calors, tornen, l’aproximació es la mateixa que per la Infidel, però es te que pujar uns metres mes i  veurem una xapa groga que marca el inici de la via.
Sorpresa a la R-2
El primer llarg comença amb unes petites repisas que agafen de dreta a esquerra, son uns primers metres mol difícils i amb poca presa, fins que comencem a pujar a munt i mica a mica la presa es va fent mes grossa i la pedra es transforma, a lo que aquesta paret ens te acostumats.
L’esteva em pregunta si vull fer el segon llarg, que no es tan difícil, però entre que porto un grapat de quilos a l’esquena,  que estic cansat i es que el obrir aquet primer llarg me ha costat una mica per trobar el itinerari que me ha semblat mes adequat, puja ..... baixa...torna apujar i equipa. Li dic que no, que tota la via per Ell, ja tindre que vindre amb el col·legues a fer-la, un munt de cops.
L'Esteva en la bonica  L-4
Ell tot xino-xano va fent, es curta i es de bon fer, la pedra es bona. La reunió còmoda en un jardinet
La tercera es la mes maca, pedra Extraordinària, forats... impressionants, dreta, ben assegurada, el camí se ha de anar provant, ara una mica a la dreta, ara una mica a l’esquerra, però sempre surten forats o preses per gronxar-se. La tercera Reunió no es tant còmoda com les altres, però no mata.
La quarta comença amb dos metres mol descompostos i tres metres terrosos, després quatre metres de pedra mediocre i per fi una placa extraordinària a veure quina pressa es millor. Arribem a la bola final i aquí tenim dos passos de artifo incòmode, he posat una xapa per sortir i que les cordes no facin fregament,
, finalment amplio i amb un cable que em proporciona el company Toño, (Obridor de la "Malgrat tot t'estimo") lliguem la darrera xapa amb la R-4, així evitarem al màxim la caiguda de pedres als de sota
El Guillem  i  L'Esteva

Ja estem a dalt, feina feta ara sou vosaltres els que teniu que gaudir-la.


Per la aproximació, el descens i mes informació
 Clickar aquí :

Notes varies

Tenia marcades totes les vies del entorn, per no trepitjar, cap d’elles :
-         La del Filferro que comença a l’esquerra i sembla que travessa tota la paret, al menis la tenia controlada fins la R-2 desprès ....
-         La Infidel (que també la vaig dissenyar Jo)
-         La Malgrat Tot T’Estimo, que a pesar de tindre la ressenya original i de parlar en varies ocasions amb el Toño,un dels aperturistes, mai me ha quedat clar per a on va, parlant amb Ell em quedat que si al principi la trepitjo que no em preocupi i que puc posar les xapes que cregui convenient.
-         La Terestel, que únicament en dos punts del tot el recorregut passen a uns metres de distancia.

A pesar de tot surten les sorpreses, a la R-2 tot netejant una fissura, que penso que ajudarà per sortir de la reunió, em trobo sota quatre dits de terra i herba dos pitons, un es trenca amb un sol cop i el altre es una escarpa tipus melilla, sense anella i amb un resta de cordino.
Fent el L-1 en trobo, uns metres a la meva esquerra una reunió, a 20 metres de terra, am  cinc peces tipus burils i en un forat, un burilador trencat,  dels antics sense protecció i rovellat, que es la R-1 de la “Malgrat tot t’estimo”, la sobrepasso per la seva dreta.  

En la R-3 uns metres a la nostre esquerra una vella reunió i mes amunt una xap brillant que esta posada amb un spit, sembla que deu ser de la via “Malgrat tot t’estimo”

A sota la bola he muntat una “falsa Reunió” amb dos paràboles per si algú vol evitar els dos passos de Ae i fer reunió per desprès sortir per la dreta, via Terestel o per la esquerra via Infidel.