Translate

Cercar en aquest blog

divendres, 25 de juliol del 2014

Ignasi Jorba

24-07-2014
Montserrat
Monestir 
Gorros
Magdalena Superior
Via : Ignasi Jorba
Guapa via, ben assegurada però no regala.
El primer llarg es molt maco no gaire difícil, amb les xapes justes, pedra molt bona.
Comença just a l’esquerra de la 98 Oc, una primera xapa a l’alçada del pit serveix per marca l'inici i assegurar-se per poder assegurar correctament.
L’esteve és una fletxa i s'avança al Martí que té quasi l'exclusiva dels primers llargs, puja sense problemes més o menys recta amunt per la dreta de la gran vauma, 45 metres que es fan curts, tant és així que l’esteve no vol deixar les cordes i tira amunt, la reunió molt bona i preparada per rapelar.
El segon llarg puja també recte amunt tot a la vertical (aproximadament) de les Canaletes, puja tot anant posant més dret amb uns agafadors guapos… guapos, mol ben assegurada, tot creuant, pel mig de dues assegurances de la Mingo, però no fa falta desviar per aprofitar, seguint recta passem equidistant, a un parell de metres dels dos.
Aquí ara soc Jo el que li pispo el llarg al Martí i és que aquest llarg no l'havia fet de primer i em feia goleta fer-ho. Evidentment, he fet servir algunes presses de colors, però s'ha d'escalar entremig i per a mi no és un grau fàcil, si algú va molt justet pot fer servir l’antena, pedres grans i cantelludes, d'aquelles que dona gust, pedra extraordinària.
Flanqueig progressiu i mol ben assegurat tant pel primer com el segon.
Ombra les restes d'arbrets encara donen una mica d'ombra, en fa patxoca mirar les Canaletes des de dalt, també miro a l’esquerra per a on sortia la Mingo, bé la veritat és que només una vegada vaig sortir per l’esquerra i em va quedar gravat l'exposició i dificultat.
Ara si, ara el Martí surt cap amunt, llarg en teoria menys difícil, però no regala i s'ha d'escalar.
A la dreta d'un petit llavi a sobre de la reunió el pas “clau” que la gent marca de   huahuahua … Vº.
S'arregla amb un estrep i així i tot, per arribar un passet igual que per sortir, la pedra … Fantàstica i el company queda satisfet.

Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00

Per l’aproximació, descens i més informació clickar aquí  :

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada