diumenge, 22 d’octubre de 2017

Del Diedret

15-10-2017
Collbató
La Codolosa
Via :  Del Diedret
Dia una mica rúfol .... canvi de plans i com era necessari tornar ben aviat a casa i decidim escurçar la escalada, que les xerrades al voltant de la cervesa del mati i del migdia no es poden escurçar.
L - 1 entrant a la R -1 (foto Joan Marc)
Aquesta es una de aquelles vies curtes, rapides de bona pedra i de dificultat mol moderada a mes queda un xic "apartada" tot i estar al mig de un munt de vies queda apartada, de entrada molta de la gent que va a La Codolosa no ha estat mai a la "Cova de les Arnes" tot i que esta a uns escassos 100 metres o menys del centre de la Paret.
El Joan Marc al  L - 2
En fi una via per fer abans del aperitiu o desprès de la migdiada.
Situació : Un cop situats al peu de la paret de la Codolosa la seguim cap a l’esquerra fins trobar un petit mur que anem resseguin fins trobar les restes de una porta, la traspassem i entrem en la "Cova de les Arnes" un cop en el seu interior a l’esquerra uns esglaons ens porten al inici de la via, una xapa ben visible a un parell de metres. Situació i enllaç amb les ressenyes de les vies en  http://blogdelguillem.blogspot.com/2017/09/la-codolosa-central.html
Primer llarg  : Una xapa un parell de metres a la vertical i un altre parell de metres i a la dreta una vella xapa, se segueix amb lleugera tendència a la dreta, trobem un altre bella xapa i ara recte amunt fins una petita rapissa i un petit mur amb una xapa un pas de força amb bons agafadors, en cas de necessitat es pot posar el peu a la cinta i solucionat, una pedra vermellosa es perfecta per donar el pas per finalitzat, tot just dos metres, ara estem en una petita rapissa, en aquet punt es interessant posar un friend petit per que al segon la corda li vingui recte, ja que la reunió la tenim un parell de metres, en horitzontal a la nostre dreta. 20 metres, 4 xapes, IVº / IIIº+/ IVº  Vº /  IVº + / IIº.
Segon llarg  :  Sortim per l’esquerra de la reunió tot seguin una rapissa ascendent uns 2/3 metres a l’esquerra tira amunt, si ho creiem necessari un parell de metres a l’esquerra, una bona fissura permet posar un friend mitja i tornar per remuntar a trobar una xapa, agafadors mol bons i pedra de primera, ara ens dirigim al peu del Diedret, una escarpa visible, tenim un altre vella escarpa a sobre i/o un altre a la dreta, a escollir, reunió al cap de munt un xic incomoda. 20 metres, 2 xapes 2 pitons, IIIº / IVº+ / IVº / IIIº / IVº+ / IVº
Baixada  : Per la mateixa via un ràpel de uns 50 metres, els últims 6/7 metros son volats per el mig de la Cova.
Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00
Per l’aproximació, descens i mes informació anar al següent enllaç :
http://blogdelguillem.blogspot.com/2017/09/la-codolosa-central.html

Cap comentari: