diumenge, 28 d’octubre de 2018

Davant (Sargantana)


17-10-2018

Monestir

Gorros

Gorra Marinera

Via  : Davant  (Sargantana)
Seguim amb pluges, ahir van ser intenses i el cel es veu fosc i poc amistós, els “bruixots” digitals del temps diuen que no plourà ..... ??.
El Martí al L - 1
En fi ben esmorzats anem cap a munt, ja en el aparcament comencem a trobar coneguts i no tant coneguts amb els que intercanviem alguns comentaris, ostres !!!! tres dels nostres col·legues (similar edat) que van a Gorros tirant amunt per les escales dels Pobres, desprès ens tornarem a trobar al peu de la nostre via suant de valent i amb un somriure als llavis ...... Ells si que estan en forma, es veu que es cuiden i no fan excessos ......  !!! admiració !!!
El Guillem al L - 2  (foto Martí)

Nosaltres som mes “panxa contenta” i ens preparem per fer l’activitat justa i necessària que justifiqui el esmorzar i la cervesa de la tarda, fer mes seria contraproduent per els nostres principis i la nostre ètica.
L - 3

Situats al camí, el inici de via esta, fins uns 5 o 6 metres, recobert de verdet gruixut de quasi un dit, impracticable al menys per nosaltres, així que ens anem a la dreta fins sota una petita vauma que te una entrada mes còmoda, per desprès anar cap a l’esquerra a trobar la línia de xapes.
L - 4

El Martí em demana la ressenya i se la mira, finalment fa una mica el ronso, però se li veu les ganes de començar, li agrada això de començar, a la vauma a sobre una vella xapa assegura al segon per evitar-li un gran pèndol, desprès trobarem un parell de línies de xapes a escassos dos metres de separació podem escollir la que vulguem, les dificultats son similar i estant ben assegurades.
L - 5

Al Sol la temperatura es comporta però a la ombra es comença a notar la fresca de la tardor, acompanyat de un vent que sense ser fort ni fred et deixa amb una certa tremolor, a dal gaudim de una bona visió avui contem 8 cordades a les vies que tenen xapes, les altres queden per els “bons” ...... seguidors del esperit d’abans, sigui el que sigui aquest esperit.....
L - 6

Aproximació  : Des de el Pla de les Taràntules o estació superior del Funi. Anar per el camí dels Gorros fins arribar al inici de La Gorra Marinera, 5/6 minuts des de el “Funi”.

Descripció

Primer llarg  :  Comencem uns 6/8 metres a la dreta, a sota de una petita vauma, un pas d’entrada que ens agafa en fred, a sobre la vauma una xapa que li anirà be al segon, desprès a l’esquerra fins arribar a una tercera xapa en que anem a munt, amb algun pas mes dret que altres, ben assegurat tot plegat, passem entremig de dos reenvio i fem la reunió un parell de metres a sobre en un lloc mol mes còmoda. 20 metres, 5 xapes, IVº / IIIº / IVº - IVº+.

Segon llarg  :  Se surt recte amunt per l’esquerra de la reunió, es van alternant passos mes drets amb altres no tant, tots ells ben assegurats, recorregut mes o menys recte amunt, fins arriba a un punt en que tenim una reunió a la nostre dreta que es veu un xic incomoda, a la nostre esquerra en un ampli repla un altre reunió, nosaltres la fem en la còmoda. 25 metres, 8 xapes, IVº / IVº+ IVº.

Tercer llarg  :  Se surt recte amunt per terreny vertical, aquí els agafadors arrodonits començant a donar pas a agafadors mes cantelluts i mes agraïts mica a mica per verticalitat i fem una reunió a sota de la primera, petita paret de la ermita de Sant Jaume.  25 metres, 6 xapes, IVº / IIIº.

Quart llarg  :  Se segueix la rapissa   cap a la dreta per donar la volta al petit mur i pugem fins la rapissa que porta a la ermita, aquí trobem una reunió opcional, que obviem seguint per terreny no gaire difícil fins a la gran vauma, trobarem la nostre reunió a la punta de la esquerra a l’alçada del cap. 40 metres, 5 xapes, IIIº - IIº.

Cinquè llarg  :  El llarg estrella se surt per l’esquerra per desprès anar pujant en diagonal fins la segona xapa, després amunt a trobar una fissura, en la que trobarem un vell pitó, petit flanqueig a l’esquerra i recte amunt per un terreny que en algun moment sobrepassa la vertical, però que te uns agafadors per gronxar-se, ben assegurada, així fins la reunió. 30 metres, 7 xapes 1 pitó, IVº / IVº+ - Vº / IVº.

Sisè llarg  :  Se surt de la reunió recte amunt per terreny no gaire difícil fins arribar al peu de una petita fissura, aquí la pedra sembla que no es gaire bona....... però no es belluga res i es puja be fins la reunió que esta al terra un xic abans del cim. 10 metres, 2 xapes, IIIº.

Descens  :  Des de el cim caminem una mica cap el interior, veiem a la nostre esquerra i a baix les fulles de un petit arbre, anar-hi, per el seu darrera anar cap a l’esquerra (sentit de la marxa) tot resseguin un llavi, al davant i a l’esquerra es veu una petita zona vegetal baixar i voltejar-la per la dreta a sota d’aquesta i al terra una cadena per muntar un curt ràpel fins el inici de les Escales de Jacob.

Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00

Per l’aproximació.
Suggeriments de vies per anar-hi  a Montserrat.
Suggeriments de vies per anar-hi a la resta