Translate

Cercar en aquest blog

diumenge, 28 d’octubre del 2018

Davant (Sargantana)

17-10-2018
Montserrat
Monestir
Gorros
Gorra Marinera
Via  : Davant (Sargantana)
Seguim amb pluges, ahir van ser intenses i el cel es veu fosc i poc amistós, els “bruixots” digitals del temps diuen que no plourà … ??. En fi ben esmorzats anem cap amunt, ja en l'aparcament comencem a trobar coneguts i no tan coneguts amb els quals intercanviem alguns comentaris, ostres !!!! tres dels nostres col·legues (similar edat) que van a Gorros tirant amunt per les escales dels Pobres, després ens tornarem a trobar al peu de la nostra via suant de valent i amb un somriure als llavis … Ells sí que estan en forma, es veu que es cuiden i no fan excessos …  !!! admiració !!!
Nosaltres som més “panxa contenta” i ens preparem per fer l’activitat justa i necessària que justifiqui l'esmorzar i la cervesa de la tarda, fer més seria contraproduent pels nostres principis i la nostra ètica.
Situats al camí, l'inici de via està, fins a uns 5 o 6 metres, recobert de verdet gruixut de quasi un dit, impracticable almenys per nosaltres, així que ens n'anem a la dreta fins a sota una petita vauma que té una entrada més còmoda, per després anar cap a l’esquerra a trobar la línia de xapes.
El Martí em demana la ressenya i se la mira, finalment fa una mica el ronso, però se li veu les ganes de començar, li agrada això de començar, a la vauma a sobre una vella xapa assegura al segon per evitar-li un gran pèndol, després trobarem un parell de línies de xapes a escassos dos metres de separació podem escollir la que vulguem, les dificultats són similar i estant ben assegurades.
Al Sol la temperatura es comporta però a l'ombra es comença a notar la fresca de la tardor, acompanyat d'un vent que sense ser fort ni fred et deixa amb una certa tremolor, a dalt gaudim d'una bona visió avui contem 8 cordades a les vies que tenen xapes, les altres queden pels “bons” … seguidors de l'esperit d’abans, sigui el que sigui aquest esperit…
Descripció
Primer llarg  :  Comencem uns 6/8 metres a la dreta, a sota d'una petita vauma, un pas d’entrada que ens agafa en fred, a sobre la vauma una xapa que li anirà bé al segon, després a l’esquerra fins a arribar a una tercera xapa en què anem amunt, amb algun pas més dret que altres, ben assegurat tot plegat, passem entremig de dos reenvio i fem la reunió un parell de metres a sobre en un lloc molt més còmoda. 20 metres, 5 xapes, IVº / IIIº / IVº - IVº+.

Segon llarg  :  Se surt recte amunt per l’esquerra de la reunió, es van alternant passos més drets amb altres no tant, tots ells ben assegurats, recorregut més o menys recte amunt, fins arriba a un punt en què tenim una reunió a la nostra dreta que es veu un xic incòmoda, a la nostra esquerra en un ampli replà una altra reunió, nosaltres la fem en la còmoda. 25 metres, 8 xapes, IVº / IVº+ IVº.

Tercer llarg  :  Se surt recte amunt per terreny vertical, aquí els agafadors arrodonits començant a donar pas a agafadors més cantelluts i més agraïts de mica en mica per verticalitat i fem una reunió a sota de la primera, petita paret de l'ermita de Sant Jaume.  25 metres, 6 xapes, IVº / IIIº.

Quart llarg  :  Se segueix la rapissa   cap a la dreta per donar la volta al petit mur i pugem fins la rapissa que porta a l'ermita, aquí trobem una reunió opcional, que obviem seguint per terreny no gaire difícil fins a la gran vauma, trobarem la nostra reunió a la punta de l'esquerra a l’alçada del cap. 40 metres, 5 xapes, IIIº - IIº.

Cinquè llarg  :  El llarg estrella se surt per l’esquerra per després anar pujant en diagonal fins a la segona xapa, després amunt a trobar una fissura, en la que trobarem un vell pitó, petit flanqueig a l’esquerra i recte amunt per un terreny que en algun moment sobrepassa la vertical, però que té uns agafadors per gronxar-se, ben assegurada, així fins a la reunió. 30 metres, 7 xapes 1 pitó, IVº / IVº+ - Vº / IVº.

Sisè llarg  :  Se surt de la reunió recta amunt per terreny no gaire difícil fins a arribar al peu d'una petita fissura, aquí la pedra sembla que no és gaire bona....... però no es belluga res i es puja bé fins a la reunió que està a terra un xic abans del cim. 10 metres, 2 xapes, IIIº.

Descens  :  Des del cim caminem una mica cap a l'interior, veiem a la nostra esquerra i a baix les fulles d'un petit arbre, anar-hi, pel seu darrere anar cap a la dreta (sentit de la marxa) tot resseguin un llavi, al davant i a l’esquerra es veu una petita zona vegetal baixar i voltejar-la per la dreta a sota d’aquesta i a terra una cadena per muntar un curt ràpel fins l'inici de les Escales de Jacob.
Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00
Aproximació i Baixada

Més Vies per anar-hi
Més vies a la resta