dimarts, 20 de novembre de 2018

La que hi Faltava


24-10-2018

Monestir

Gorros

Magdalena Inferior

Via  : La que hi Faltava
Se ens fa llarg el esmorzar, ens toca el Sol de ple i se esta de meravella, anem arreglant el mon encara que coincidim en que no esta com ens agradaria i que no veiem a prop el nostre desitjat desenllaç, en fi que hi farem tindrem que esperar 4/5 anys mes....

Amb la escalforeta surten algunes opcions de vies per anar a fer mentre esperem l’hora de la cervesa, Jo els hi dic que la previsió es de una bona temperatura i sol tot el dia, va hi em fan cas, total que el peu de via humit com una mala cosa, es que no pare de ploure dia si dia no, un vent de Nord ben fi, que te arriba al anima.
L'Esteve a peu de via assegurant al Martí

No desesperem hi ens diem mes amunt ens tocarà el Sol i ja no farà vent ..... renoi quina  “curtida”. El sol se amaga darrera uns lleugers núvols i el vent es fa mes fort ...... els companys em deien que també posaràs al Blog que es culpa nostre ???  ..... no, no ho posaré per que he estat el iniciador, ja em costa reconèixer-ho, però a fe de deu que ells avui no ant oposat resistència  i ant pecat e portar poca roba.
L - 1 des de un repòs a 3/4 del L-2

Peu de via i al Martí li encanta començar el primer llarg així que ens deixem sorprendre per la seva rapidesa a la hora de agafar els dos caps de corda i comença a pujar, els primers metres estant una mica humits desprès la pedra es de bona qualitat però de agafadors arrodonits, la segona es redreça una mica mes, la pedra segueix sen extraordinària però amb agafadors mes grans i cantelluts, el tercer llarg desprès de la tercera xapa sortim per l’esquerra a on trobem dues xapes mes.


Des de el Pla de Les Taràntules (estació superior del «funi») seguir el camí de Gorros (Sant Jeroni) agafar un trencall a l’esquerra, senyalitzat  direcció a la ermita de Santa Magdalena, al cap de poc el peu rocós de la agulla de La Magdalena Inferior arriba al camí, uns metres abans de les escales de Jacob, un arbre gran a tocar de la pedra marca, per la seva dreta, el inici de la via, xapes pintades, algunes poques, de verd.

Descripció

Primer llarg  :  Xapa visible a uns 2 / 3 metres, pedra al inici un xic relliscosa que al mol poc esdevé mol correcta, agafadors petits i arrodonits, la pedra de primera i les xapes en línia recte, encara que ara passes una mica a la dreta ara una mica a l’esquerra, conforme anem pujant la pedra es va redreçant i els agafadors augmenten de qualitat, sense passar-se. La dificultat es en general bastant homogènia, amb alguns passos mes picants que altres. Reunió incòmode.  35 metres, 10 xapes, IVº+ - Vº

Segon llarg  :  Recte amunt mes o menys en línia recte i seguin la mateixa tònica ara una mica a l’esquerra, ara una mica a la dreta, aquest llarg seguim tenint una pedra de primera, encara que la pedra es una mica mes dreta, a canvi els agafadors augmenten de qualitat, la dificultat es bastant mantinguda amb algun pas mes picant que altres. Reunió incomoda. 40 metres, 11 xapes, IVº+ - Vº.

Tercer llarg  :  Recte amunt una xapa marca el camí, un punt verd (antic espit) la nova xapa esta un metre mes amunt, un parell de metres mes i la dificultat baixa, trobem un altre xapa per un petit mur i torna a baixar la dificultat ara observem un altre petit mur abans del cim, però no se observa cap xapa, a un metre a l’esquerra veiem una xapa de un altre via i fem els darrers metres fins arribar a dalt, no trobem reunió i fem la reunió del rápel. 35 metres, 5 xapes, IVº / IIIº / Iº.

Descens  :  Des de el cim anar uns 3/4 metres cap el costat oposat de la via, uns tres metres per sota i a l'esquerra, trobarem la instal·lació del ràpel que ens deixa a les runes de l'Ermita de Santa Magdalena.

Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00

Per l’aproximació .

Suggeriments de vies per anar-hi  a Montserrat.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta