diumenge, 19 de juliol de 2020

Balbino

18-07-2020

Montserrat

Gorros

La Paparra

Via  : Balbino Lopez Mendez

 Comença be el dia amb una bona trobada al bar amb tot un reguitzell de “Masters i Mastera” ummm això no sona gaire be, però es sensualment correcte..... o potser tampoc es diu  així .... be lo que sigui i resumint gent magnifica escalant i com a persones.... ara si ara sona millor... be ho deixaré així.

Ells marxen un xic abans i agafaran el primer funi i nosaltres agafarem el segon. El Monestir es veu ben vuit i el funi (abans anomenat “El Cavall de Ferro”) tant al pujar com al baixar quasi be sols..... se ens fa un xic estrany tanta solitud.

El Joan Marc al  L  -  2

A la aproximació ens sentim un xic estranys ningú en tot la façana de pedra que conforma “Els Gorros” sense pres arribem al camí del Sentinella i tirem avall, al arribar a peu de via trobem dos nois joves al petit replà i un d’ells em diu, “no li sap greu mantindre la distancia de seguretat..” evidentment que no em sap greu, clar que per mantindre-la,  tenia que baixar per el torrent ho anar-me al interior del bosc, com cap de aquestes dues coses eren gaire agradables, li vaig contestar “No, no me importa que pugis amunt”, ràpidament els dos es van ajupir i al redreçar-se portaven posades els “morrions” posats.

La Rosa al  L  -  3

El Jorge i la Gabi decideixen anar a fer la veïna via “Infidel” que no havien fet i els altres quatre fem dues cordades, que molt esporàdicament en trobàvem amb un del dos joves i que quant ens veien arriba es posaven el morrió, tota una experiència  trans – generacional.

L  -  4

La via es una diversió perfecte per tots quatre component de les dues cordades, els ha donat una mica de moral desprès de molt de temps de no sortir, dificultat baixa i risc mínim, dia sense gaire calor i un ventet fantàstic, així i tot que bona que estava la cervesa al tornar a la civilització i com no podia faltar classe magistral de historia per part del JM, això si cervesa darrera de cervesa.

Sense comentaris.....!!!!!  (foto Gabriela)

 Aproximació

Sortint de la estació superior del funicular de Sant Joan, “Pla de les Taràntules”, seguim el camí de Gorros, passem el Gorro Frigi, fins a trobar el camí que baixa al Sentinella, que esta a la nostre esquerra una mica abans de arribar al Mirador.

Baixem fins el Sentinella, just desprès de passar el Fusell, a la nostre esquerra, una fita marca la entrada, un camí ens porta en uns 25/40 metres fins una canal fastigosa, seguir-la, cap a munt, durant uns 30/40 metres mes i ja estarem a peu de via. Un Xapa groga marca la R0,

La Via :

 Primer Llarg  :   Una xapa marca el inici i desprès en diagonal cap a la esquerra fins situar sota un petit bosquet, ara recta a munt,es veu clarament el camí que la travessa per arribar a la reunió, pedra mol bona i dificultat mol baixa.... per gaudir. 30 metres, 5 xapes, IIº- IIIº.

Segon Llarg : Un xic a l’esquerra de la reunió i recte amunt fins sota de una petita bola que flanquegem cap a la dreta, aquí la pedra i els agafadors excel·lents, la dificultat una mica mes picantona, però be.... el tram final la pedra es una mica menys bona i se ha de vigilar, però ben assegurat amb poc risc. 35 metres, 11 xapes, IIIº / IVº / IVº+ / IVº / IIIº

Tercer llarg : Aquest llarg es pot fer en dos curts segons la mainada que portem, esta muntada la reunió intermitja, com la majoria ho farem de una tirada fins a sota la bola cimera.

Se surt de la reunió recte i desprès va una mica en diagonal cap a la dreta per anar trobar els agafadors mes bons i sòlids.... tot un plaer de pedra i agafadors,  aquest si.... aquest no ....... be agafaré aquest.... i així fins la reunió. 40 metres, 9 xapes, IIIº - IIº

Quart llarg : Se surt de la reunió cap a l’esquerra per anar a trobar el punt mes feble de la bola, aquí, si ens em de posar les piles si ho volem fer en lliure, si no dos passos curts de Ao, es a dir de agafar-se a les presses de colors i ..... Alè Hop ja estem al cim. 20 metres, 6 xapes, IVº- / Vº (o Ao), IVº / IIº.


Baixem caminant en direcció al Gorro en 3/4  minuts estarem al camí que ens porta a la estació superior del funicular “Pla de les Taràntules.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta del país.

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.


Cap comentari: