dissabte, 17 de desembre de 2022

L'Avi Joan

14-12-2022
Montserrat
Collbató
Els Graus
Via : L'Avi Joan

Dimecres tranquil, una bona colla al bar de l'Anna al Bruc, tots belles glòries i entre ells alguna "vaca sagrada" relaxats i tranquils, uns han de tornar d'hora, uns altres no tenim pressa i tampoc tenim pensat fer gran cosa, entre altres raons perquè ja no donem per mes.
L'Esteve al L - 1
Així va passant el temps ... El Manel B. i el Toti diuen d'anar a un esperó que queda a la nostra dreta, però tot el terreny està ben xop i a mitja via es venen al costat nostre a la via Dels Nens i anem xerrant mentre busquen el peu de la via, perduts com un mussol en una autopista i Jo donant-los indicacions d'allò més contradictòries i és que tinc una memòria d'ocellet
Esteve i Romà a la R -  2 des de la  L - 3
Finalment no em fan cas i troben el peu de la via, ara com van molt sobrats pujant i baixant el penúltim llarg unes quantes vegades, preguntats que estan fent contestant que buscant bolets, finalment, quan ho recuperen o si mes no és el que diuen, resulta que és una mena de tascó que van comprar quan eren jovenets.
Un cop a dalt ens saludem i ens desitgem un bon 2023. En fi som tan correctes que fem fàstic.
El Romà al L - 4
Avui l'Esteve ha vingut amb el "Nen", tots dos tan contents perquè ja tenim "mono", pooooss noooo!! El deixem fer el primer llarg i encara no sabem com improvisa la reunió en un gran bloc podrit a escassos passos de la segona reunió, ràpidament li traiem les credencials i el degradem.
L'Esteve al L - 5
Feia temps havíem baixat per la drecera, però ara amb això dels genolls fumuts i la musculatura feta fosfatina l'havíem oblidat, el Manel ens la recorda i ens recorda que surt de davant del "Llençol", baixa dreta però també ràpida.
Ens observa i controla des de la distància

Aproximació
Descripció de la via :
Primer llarg :
Per la dreta a mitja alçada, dues xapes juntes a l'esquerra, assenyalen l'entrada i després una diagonal ascendent a la dreta, just per sota el llom,
30 metres, 4 xapes, IIIº - IIIº+ / IIº /
També podem anar des de la base i seguint tot el llom recte amunt (marques blavoses). 40 metres, - IIº
Segon llarg : Se surt recte per pujar per un petit díedre, amb un vell pitó, pas un xic més difícil que dona accés a un altre pas dret aquest assegurat amb una xapa, terreny més fàcil fins a arribar a la reunió. 30 metres, 1 pitó 2 xapes, IVº / IIº / IVº /
Tercer llarg :
Aquest comença recte amunt per una fissura per després travessar una placa fina cap a l'esquerra, possibilitat de fer servir l'estrep si es va molt justet, sortida per l'esquerra per una placa, ara ja amb agafadors més grans i que ofereix un plus de seguretat, una xapa i dos pitons ens fan la vida més agradable, si es va molt just tenim la possibilitat de posar un friend petit, al cap de munt anem cap a la dreta una xapa a l'alçada del cap, farà que les cordes llisquin bé, la reunió, bastant, a la dreta en horitzontal, 4 o 5 metres.
30 metres, 4 xapes, 2 pitons, (o Ae) / IVº+ / IVº / IIº
Quart llarg :
Se surt per l'esquerra amunt i quan s'ajup es va a la dreta al peu d'un mur. 
28 metres, 3 xapes, IIº - IIIº /
Cinquè llarg :
Recte amunt, dret amb molt bona pedra, primers passos que es poden fer en Ao i que es poden fer més o menys segons el grau, els agafadors es van fent grans i més generosos a mesura que anem pujant, al final i per terreny més fàcil se'n va a la dreta fins a la reunió.
30 m, 8 xapes 1 pitó, Ao / / IVº / IIIº
Baixada :

Acabar de pujar fins al Camí de les Bateries seguint les fites, tot plegat de tres a deu minuts segons forma física, baixar per aquest ample camí fins a la senyera pintada a la pedra, se l'anomena "El Llençol" al seu davant un corriol prou ben marcat ens porta directament al carrer de Collbató on habitualment s'aparca el cotxe.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta  

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat. 

Per LaCanalla a Montserrat  

Per  LaCanalla fora de Montserrat