divendres, 13 de gener de 2012

Goma 2


11-01-2012

La Monja

Com es nota que les previsions meteorològiques per l’ultima desena del mes no son gaire bones, tots “apretem” per tal de aprofitar el temps.

La via “Goma 2” la va obrir fa temps un bon company el “Ismi” però això dels “burilillos” i que esta a la quinta forca, quedava

L'Esteva al 1 er llarg
oblidada, ara amb paràbols i una mica de publicitat blogcaire, me ha fet repensar-hi i he fet un parell de dies de descans, una sessió de Ibuprofens i he afrontat la aproximació i el llarg descens, a la nit una truita de “Ibos” , bosses de gel i descans, per deixar el genoll a punt per un altre sortida.

L'Esteva al 1 er llarg
El dia magnífic, sense vent, calents al solet i suant de la pujada a peu de via, que hem de buscar una mica, però que es fàcilment identificable, una canal no gaire estreta al principi i amb les arrels dels arbres que ja estan descarnades per el pas de la gent, tres petites rapisses marquen el inici, les trobem incomodes i a sobre encara farem mes mal a la pobre vegetació, que no te la culpa de res, així que fem reunió al terra i el primer fa com de mico fins la primera xapa, ara el llarg a passat de 3 a 4 xapes.
El primer llarg es deixa fer amb comoditat i el sol ens escalfa les esquenes, te un passet ben assegurat, i el resta un passeig.

El segon surt de la R-1 amb comoditat i quant es posa dret una 
La R-1 fent el 2on llarg
 xapa, be això pinta be, dret amb pressa cantelluda una mica a l’esquerra, per el mig esquerra i .... xapa uff    !!!!,      aquets quarts sup  apreten .... desprès la dificultat baixa una mica però la mida de les presses augmenten i es puja tan be amb el sol a l’esquena, ep... ja estic a la R-2, fins aquí em tingut una bona vista a la nostre esquerra, també es veu alguna xapa rovellada de la via Olivina, a la nostre dreta em pujats protegits per una canal herbosa que finalitza a la nostre alçada. 
                                                               

Arribant a la R-3
 El Esteva puja sense presa i gaudint del dia ara li toca a Ell aquest tercer llarg, al principi no es veu la xapa, però seguit els grans “bolos”, recta a munt de la R-2 i mig metre a l’esquerra de la vertical surt la xapa, passet curt i a navegar per la pedra ajaguda, un petit ressalt esta protegit per un altre xapa i desprès a enfilar el peu de la marcada fissura del darrer llarg de l’Anglada, a on trobem la R-3.

Prenen el Sol a l R-3

Ara ve el flanqueig a la dreta, fàcil inici fins la bola i desprès uns 5/6 metres de flanc a la dreta, poso dos friens, que soc un cagat, el segon sobre tot donarà moral a l’Esteva, que en els flanquejos a vegades el primer se oblida de lo malament que ho passant els segons,  R-3 a uns arbres de dubtosa efectivitat.

L'Esteva fent el darrer llarg

Ara toca el tram de la normal que arriba a dalt, cara Nord, una mica de morsa a les pedres, no toca el sol etc, l’Esteva em diu, per que no fas tu ? ....!!! pooos,  be ja ho faré, la veritat es que arribar a LA xapa es un plaer pedres grosses, guaaayy, passar la xapa i una mica mes amunt 
L'Esteva fent el darrer llarg
 un fissura horitzontal permet un friend mitja/petit per assegurar els darrer metres, aquí la pedra no es tan bona son 2/3 metres fins el cim i..... xin !!! una presa de peus a cant pistraus, carrega de adrenalina i pujo com un coet, un altre vegada el sol ens dona a la cara es el cim 

El Guillem  i  L'Esteva

Una estona per fer el cigarret, xerrar gaudir de la vista i la solitud.
Bar-Excursió-Escalada-Excursió-Bar 

Per mes informació a :