divendres, 7 d’octubre de 2011

Nova quasi/via "La Torna"

 03-10-2011
Montserrat
Monestir
Mirador de Sant Joan
Via : “La Torna”
El passat dilluns dia 03-10-2011 vaig finalitzar i vaig fer aquesta nova via, li he posat “La Torna” perquè és el colofó d’aquest estiu.
És un itinerari fàcil per anar amb la canalla, els nebots, etc.
Crec que hi ha gent que s’ho passa tan malament en un IIIº / IVº com Jo en un Vº/V+ o com altres en un 6c, així que pels primers van aquestes vies de IIIº assegurades, a més com diu un company són un “Pla de Jubilació” per a quan siguem més grans i no ens aguantem els pets.
Aproximació :
Des de l'estació superior del funicular de Sant Joan, pujar a l'ermita de S. Joan, una vegada passada, agafar el camí que baixa cap al Serrat de La Mònica, marques Blaves, seguir-lo, passem per un collet que separa la Miranda de Sant Joan, de la miranda de Santa Caterina, comença la baixada, en sortir del bosc i al costat del Bassal dels Corbs, comença la Via : La Torna, 2 xapes indiquen la R-0
Descripció
Primer llarg: Una bonica placa, al principi ajupit després es posa més dret, la pedra és bona i cantelluda,   fins a la R-1,còmoda i amb tres xapes, per assegurar-la. 25 metres, 5 xapes, IIº / IIIº.
Segon llarg: la sortida de la reunió, cap a l’esquerra, és el pas clau, els que aneu una mica justos, es pot fer trampa. Sense problemes per arribar a la R-2, còmoda,   es pot empalmar amb la següent, però segons amb qui aneu, us serà més fàcil controlar-lo des d'aquí que des de la següent reunió. 19 metres, 4 xapes IIIº+ (IVº-) / IIIº.
Tercer llarg: Sortim en direcció a l'extrem esquerre d'un jardinet, que passarem en diagonal, tot just un metre o metre i mig, per a després per terreny fàcil arribar a la R-3, també còmoda i amb una vista mol agradable.18 metres, 4 xapes, IIIº / IIº.
Quart llarg: Iniciem l’escalada recta amunt, per a després voreja un petit extraplom cap a la dreta, per un tram una mica més fàcil i encarem la superació del mateix ben assegurats. 32 metres, 7 xapes, IIIº / IIº / Iº