Translate

Cercar en aquest blog

divendres, 7 d’octubre del 2011

Nova quasi/via "La Torna"

 03-10-2011
Montserrat
Monestir
Mirador de Sant Joan
Via : “La Torna”
El passat dilluns dia 03-10-2011 vaig finalitzar i vaig fer aquesta nova via, li he posat “La Torna”. És un itinerari fàcil per anar amb la canalla, els nebots, etc.
Aproximació :
Des de l'estació superior del funicular de Sant Joan, pujar a l'ermita de S. Joan, una vegada passada, agafar el camí que baixa cap al Serrat de La Mònica, marques Blaves, seguir-lo, passem per un collet que separa la Miranda de Sant Joan, de la miranda de Santa Caterina, comença la baixada, en sortir del bosc i al costat del Bassal dels Corbs, comença la Via : La Torna, 2 xapes indiquen la R-0
Descripció
Primer llarg: Una bonica placa, al principi ajupit després es posa més dret, la pedra és bona i cantelluda,   fins a la R-1,còmoda i amb tres xapes, per assegurar-la. 25 metres, 5 xapes, IIº / IIIº.
Segon llarg: La sortida de la reunió, cap a l’esquerra, és el pas clau, els que aneu una mica justos, es pot fer trampa. Sense problemes per arribar a la R-2, còmoda,   es pot empalmar amb la següent, però segons amb qui aneu, us serà més fàcil controlar-lo des d'aquí que des de la següent reunió. 19 metres, 4 xapes IIIº+ (IVº-) / IIIº.
Tercer llarg: Sortim en direcció a l'extrem esquerre d'un jardinet, que passarem en diagonal, tot just un metre o metre i mig, per a després per terreny fàcil arribar a la R-3, també còmoda i amb una vista mol agradable.18 metres, 4 xapes, IIIº / IIº.
Quart llarg: Iniciem l’escalada recta amunt, per a després voreja un petit extraplom cap a la dreta, per un tram una mica més fàcil i encarem la superació del mateix ben assegurats. 32 metres, 7 xapes, IIIº / IIº / Iº