divendres, 7 d’octubre de 2011

Nova quasi/via "La Torna"

03-10-2011
Miranda de Sant Joan
Via : “La Torna”El passat dilluns dia 03-10-2011 vaig finalitzar i vaig fer aquesta nova via, li he posat “La Torna” per que es el colofó d’aquet estiu.
Es un itinerari fàcil per anar amb la canalla, els nebots etc, estil “Joan Marc del Gorro” però mes curta de recorregut i de descens.
Crec que hi a gent que s’ho passa tant malament en un IIIº / IVº com Jo en un Vº/V+ o com altres en un 6c, així que per els primers van aquestes vies de IIIº assegurades, a mes com diu un company son un “Pla de Jubilació” per quan siguem mes grans i no ens aguantem els pets.

Aproximació :

Des de l'estació superior del funicular de Sant Joan, pujar a l'ermita de S. Joan,  una vegada passada, agafar el camí que baixa cap el Serrat de La Mònica, marques Blaves, seguir-lo, passem per un collet que separa la Miranda de Sant Joan, de la miranda de Santa Caterina,  comença la baixada, al sortir del bosc i al costat del Bassal dels Corbs, comença la Via : La Torna, 2 xapes marquen la R-0


 L-1 Uns 25 metres de placa, al principi fàcil IIº, desprès es posa  mes dret IIIº la pedra es bona i cantelluda,  5 xapes, faran que progressem amb seguretat, fins la R-1,còmoda  i amb tres xapes, per assegurar-la.

L-2  Uns 19 metres, la sortida de la reunió, cap a l’esquerra, es el pas clau de IVº , els que aneu una mica justos, es pot fer trampa. 4 xapes, sen se problemes per arribar a la R-2,  còmoda, de fet si es vol es pot empalmar amb la següent, però  segons amb qui aneu, os serà mes fàcil controlar-lo des de aquí que des de la següent reunió i no tenim presa.
L-3  Uns 18 metres còmodes, de IIIº / IIº , en direcció al extrem esquerra de un jardinet, que passarem en     diagonal, tot just un metre o metre i mig, per desprès 
per terreny fàcil arribar  a la R-3, també còmoda i amb una vista mol agradable,  4 xapes ens asseguren, aquet tram.
Miranda de Sant Joan , Via : "La Torna"
L-4  El mes llarg uns 32 metres, iniciem l’escalada recta amunt IIIº, per desprès voreja un petit extraplom, cap a la dreta, perun tram una mica mes fàcil i encarem la superació del mateix ben assegurats, si  passem a la dreta de la xapa farem un IIIº+, si passem per l’esquerra un IVº, a la carta, 7 xapes ens ha assegurat aquest tram final de la via.

Guillem Arias


Per mes informació clickar aqui : 

http://blogdelguillem.blogspot.com/2011/08/miranda-de-sant-joan_19.html