dilluns, 24 de juliol de 2017

Pilar Martinez

20-07-2017
Monestir
Gorra Frígia
Via :  De la Pilar M.
Darrerament no venim gaire per Montserrat, ens fa mandra caminar per anar a trobar vies diferents i les que podem fer ... ja les em fet en varies ocasions i les que no em fet ja no estan al nostre abast per dificultat... per risc .... per llargada o per tot plegat ....
L'Esteve al  L  -  2 
Per casualitat ens ha caigut a les mans una ressenya de aquesta via amb poca informació i no gaire clara, així que em anat a fer-la una mica a la aventura, però de aventura res de res a estat una descoberta ... es una escalada plaent amb bona pedra (en general) i mol ben assegurada, el darrer llarg te un tram entre dues assegurances que allunyen una mica, sobre tot per que venim mol ben acostumats de tota la via, es un curt tram que coincideix amb un altre via, si es vol es pot anar a l’esquerra un parell de metres i baixa un grau la dificultat.
El Martí al  L  -  3
Primera decisió important del dia comencem des de sota de tot o ens saltem el primer llarg, flanquejant des de la Ermita de Sant Martí ....??? estem acalorats i suats així que decidim saltar-nos el primer llarg i accedir directament a la primera reunió .... estem preveient una bona calorada, que al final no arribarà gracies a uns núvols que ens taparan el SOL
El Guillem a la  R  -  4
Últimament el "Jefe" ens esta donant peixet i comença el "mini jefe"  tot xino xano amb certa tendència  a l’esquerra buscant les xapes i procurant no saltar-ne cap (que es lo mes fàcil). el Jefe fa la segona, mol maca i amb algun passet, al cap de poc troba una reunió ens mira i diu que son molts pocs metres que segueix, finalment quant porta uns 40 metres es dona per satisfet i fa una reunió que queda uns 3/4 metres a l’esquerra de la via, em deixant la tercera que va fent mica a mica sense grans dificultats, això si .... es la reunió mes incomoda i la continuació no es veu clara, a mes a la nostra dreta una reunió ens invita a sortir per la sortida de la via "Joan Marc" de una manera fàcil.
L  -  5
Arriba l'Esteva i prova una xapa a tocar de la reunió a l’esquerra, desprès mes a l’esquerra, una a prop però una mica mes a sota  per desprès per terreny visualment una mica estrany, però no dolent fins veure un altre xapa no gaire lluny, des de aquesta es veu la reunió, tot una mica amb precaució ja que es en horitzontal .... un cop fet perd tota por i esdevé mol clar i segur, es mes l’efecte visual.
L  -  6
Ara entenc perquè ens ant deixat fer de primers al principi, el darrer llarg es mol variat, comença amb un flanqueig a l’esquerra  de dificultat mol moderada i que es pot fer de xapa en xapa sempre agafat a dues, un tram vertical que sembla descompost ... però que no ho es,  te uns grans agafadors i un pas explosiu que es pot fer en Ao sense problemes o be anar un parell  de metres a l’esquerra mol mes fàcil, una xapa amagada darrera unes branques a uns 4/5 metres es el tram mes exposat de la via.
Aproximació : Remuntar la canal de la Gorra Frígia fins el peu de la via Normal i baixar per el costat oposat fins la Ermita de Sant Martí, en aquest punt es pot seguir baixant fins el peu de la via un tram de uns 30/35 metres de IIIº ben assegurat o fer com nosaltres i entrar per la vira de la Ermita, en aquest cas encordar-se en la mateixa Ermita i desprès anar  a l’esquerra, primer passarem la reunió de La GEDE, desprès passem dos xapes i per fi arribem a la Primera reunió de la via "Pilar Martínez" en total uns 15 metres quasi caminat.
Primer llarg  : No ho em fet però les ressenyes que tenim ens indiquen que comença just a l’esquerra de la via blava amb xapes a la vista. Uns 30 metres, entre IIº i IIIº ben assegurada
Segon llarg  : Sortida en diagonal cap a l’esquerra, pedra de bona qualitat i generosa en agafadors i xapes, es va de xapa a xapa, si et despistes i no les segueixes et pots trobar un xic liat, còmoda reunió. 40 metres, 9 xapes, IIIº - IIIº+ /  IIIº+ - IVº
Tercer llarg  :  Fer un parell de passos a l’esquerra i desprès amunt un repetxó a prestar atenció, ben assegurat, desprès baixa la dificultat i se arriba a una reunió que passem de llarg sortint per la seva esquerra anant passant algun petit repetxó, una pedra blanquinosa a la nostre esquerra ens marca el lloc per sobre del qual trobarem a uns 3/4 metres a l’esquerra una còmoda reunió, pedra mol bona. 40 metres, 10 xapes,  IVº+ / Vº / IVº / IVº - IVº+.
Quart llarg  :  A la dreta tenim una xapa de la via, però queda en horitzontal una mica mes amunt un mosquetó rovellat i una xapa assegurant el pas en que es creua amb la sortida de la via Blava o la GEDE, uns passos a dreta i torna a l’esquerra passem de llarg una reunió i seguim a munt a buscar el peu de la marcada fissura de la bola, reunió un xic incomoda, pedra mol bona. 30 metres, 8 xapes, IVº -  IVº+.
Cinquè llarg  :  Horitzontal a l’esquera, la pedra es veu un xic rara ... però no ho es, al mig atenció a un bloc per als peus que esta en equilibri. 15 metres, 3 xapes,  -- IVº.
Sisè llarg  :  Se surt en horitzontal 4/5 xapes pràcticament en Ao si es vol, si no esta sobre el IVº, desprès amunt per terreny que no dona confiança però que no surt res, per desprès fer un parell de passos a l’esquerra una doble xapa ens permet fer un pas explosiu en lliure o en Ao desprès 4 o 5 metres de una placa maca fins que darrera de unes branques trobem una xapa, se surt cap a l’esquerra per terreny fàcil i una mica terròs fins la reunió. 30 metres, 11 xapes, IVº (Ao) / IVº+ - Vº / Vº - Ao / Vº / IVº+ / IIIº
Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00
Per l’aproximació, descens i mes informació anar al següent enllaç :
http://blogdelguillem.blogspot.com/2011/09/gorra-frigia-2.html