diumenge, 29 de novembre de 2015

Del Terry12-11-2015

Agulles

Escorpí

Via : Del Terry

Em trobo baldat per una setmana de intensa activitat al Moli (http://blogdelguillem.blogspot.com/p/moli-doli.html) i hoooo !!!!! sorpresa, a soles amb el Martí els dos cara a cara .... ja tremolo i no em falta raó. Diu que fa poc a vist una ressenya per Internet (Jo estic "Out Side") de una tal Agulla del Escorpí ... si em sona de quant era menys gran haver fet una xemeneia mooool difícil .... be em diu que no em  preocupi que es una via curta i no gaire difícil .....  be que voleu que faci !!!!  estic esmorzant i no me assabento de gaire be res.
El Martí a la R - 0 des de el L - 1
Hoppp !!! amunt xino xano cap a les portelles i el Refu. Li pregunto falta mol...? em diu que RES ja hi som ....sisi fins el Portell Estret no queda res, al passar pe el peu de “La Sens Nom” me la miro amb afecte i li dic, ja que estem al peu de l’aresta,  que et sembla fer aquesta, em mira amb cara de mirar a un Marcia i no contesta.... si Jo estic fel pols,  apa a munt al cap de mol poc em diu ara baixarem .... mmmmm !! baixar ?? si no hi ha camí ?? Tu tranquil, em diu, be som-hi, agafat per branques i branquillons baix baixant i tot pensant que se me ha perdut aquí ?  finalment peu de via.
Sorpresa !!! va per que estiguis conten et deixo fer la primera.... mmm a on es la trampa ??
El Guillem al L - 2
Com que vaig amb el automàtic posat no me assabento de res i vaig fent.... arribo a la reunió i no he trobat cap trampa..!! se ha regenerat ??. Em mira amb cara de bon minyó i diu apa fes la segona també que necessites agafar forces per tornar a les pedres del moli !!!! mmmm be amunt, aquesta no me ha semblat gaire maca i anant pujant per lo menys difícil em vaig trobant les xapes 1 o 2 metres a la esquerra ?? gran plataforma arbrada per fer la segona reunió per cert sento veus a la meva dreta i veig uns turistes esmorzant a uns 15 metres, ens saludem, quina tentació una curta caminada i a per la cervesa.... No el company em diu que no i que be ja li toca fer al menys un llarg...!! be, marxa cap a l’esquerra i em crida per que hi em reuneixi amb Ell .... a coi ja se per que me ha deixat les dues primeres!! 
Aquesta darrera pinta maca de veritat... per cert per arribar a la primera xapa se ha de fer el mico + antena... per casualitat no serà dels Incansables Germans  ..... em mira i diu si com ho saps ??’ si se ha de fer el mico ....es Masó!!
L - 3
Sort de la antena que ens dona una certa seguretat, com vaig així així, me agafo a tot sense excepció i la darrera xapa, a on la ressenya diu IVº trobo que em costa un ou deixar la xapa, miro cap a dalt i el company no ha vist la darrera xapa per lo que la corda ve directe del cim, es a dir que si ensopego amb els cordons de les sabates dono la volta a la agulla i torno al mateix lloc, una mica rascat i passat per la pedra, quin yu-yu, no.. no deixo la xapa, penso en deixar un mosquetó, finalment tanco els Ulls !!! (em sentit figurat) i no deixo cap mosquetó, els principis son els principis, uffff!!! quin passet !!! desprès no val a badar en un forat trobo una xapa vella que el company no ha vis i segueixo amunt.

Joeeeer !! ara la baixada fins a la cervesa .... això se me fa llarg i tinc el cos com si me haguessin apallissat, dema Moli. Que dura la vida del Jubilat.!!!!

Descripció de la via :

Primer llarg  :  Se surt per la dreta un parell de metres a on trobem un vell pitó, desprès capa amunt amb clara tendència a la dreta, de assegurança a assegurança es veuen les xapes, la tercera xapa queda a sobre de un mini sostret que es pot passar per la dreta, desprès recte a munt pujant per lo menys difícil trobarem la R-1 a la nostre esquerra, en la placa a l’alçada de uns arbres, pedra bona amb precaució.

Segon llarg  :  Amunt per lo menys difícil i les xapes les trobarem un parell de metres a la nostre esquerra, passat unes herbes el terreny es fa mes descompost i encara que no es gaire difícil se ha de vigilar, R-2 en un bosquet de arbres ferms, en els que muntarem la reunió.

Tercer llarg  :  De la anterior reunió, ens anem caminat cap a l’esquerra fins trobar un arbre que se enfila per la paret, mirant amunt veurem una xapa, pujar per oposició el arbre fins una creu, aquí nosaltres em fet servir la antena, si no es porta lo millor es posar-hi una vaga i un estrep per arribar a la xapa, dos passos de estrep i una sortida a caça la tercera xapa i em seguit amb Ao fins la cinquena xapa desprès sortida amb rebava fins la sisena i sortida mooool fina de aquesta, la resta amunt per lo menys difícil en un forat a la dreta una xapa vella i poc visible, el terreny millora ... però millor no rellisquis !!.. la reunió del cim es fa en el costat oposat del itinerari de pujada, es el ràpel de baixada.

Dades de la via :  
L-1  28 metres, 3 xapes 1 pitó,  IIIº / IVº / IVº+ / IVº/ IIIº

L-2  30 metres, 3 xapes 1 arbret,  IIº / IIIº / IVº / IIIº-IIº

L-3  30 metres, 7 xapes 1 arbre,  el Mico / Ae / Ao / Vº / IVº /  IIIº+

Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00
Per l’aproximació, descens i mes informació clicar aquí :