Translate

Cercar en aquest blog

dimarts, 13 d’agost del 2013

La Boteruda

11-08-2013
Montserrat
Agulles
La Boteruda
Via  :  Aresta Brucs
Des de el Coll de Agulles, tenim a tiro de pedra “La Boteruda” i la seva Aresta Brucs, que esta en línea amb les seves companyes “Gep Llarg” i “Els Merlets”
Seguim el camí de l’aresta de la Miranda de les Boïgues i una mica abans de arribar ens donem de nassos amb la Aresta Brucs de “La Boteruda”
La via 
Primer llarg :  No es fa llarg i sense gaires dificultats anem pujant, fins trobar-nos una bona reunió al peu de un ressalt, roca de primera qualitat. 20 metres, 3 xapes, IIIº - IIIº+.
Segon llarg : Ara tenim tres opcions per la esquerra, segons marca alguna guia, però no es veu cap assegurança, per el mig es veuen un parell de xapes, ben brillants pro agafar la primera te un cert risc de trencar-se els turmells en cas de caiguda,  a la dreta es un xic mes fàcil i una xapa vella i rovellada, però en bon estat assegura el pas, una mica lluny, per al meu gust es troba una segona xapa rovellada, sort que la pedra es de mol bona qualitat i els agafadors son generosos, desprès sense problemes fins, quasi a dalt, es fa reunió en un arbre. 35 metres, 3 xapes, IVº+ / IVº / IIIº / IIIº+ / IIIº.
Acabem de pujar i gaudim de una bona estona de contemplació.
La Baixada la fem per la banda oposada, Nord, amb un ràpel curt que ens deixa al camí de les Portelles.