Translate

Cercar en aquest blog

dimecres, 23 d’agost del 2023

98 Octans

 01-09-2013

Montserrat

Monestir
Gorros 
Magdalena Superior
Via  :  98 Oc.
Trucada al Joan i al Joaquim… si surten, però el Joan fa dies que li està donant voltes a aquesta via i em pregunta si em sabrà greu anar ?
Que va … És una bona via BEB, aproximació curta, baixada curta via no gaire llarga i a l'ombra... perfecte... Bé té un “però” …
És la segona part del tercer llarg, si ho fas tocant pedra és molt difícil, Jo sempre la he fet amb un estrep i així i tot, els passos són mooool llargs, els curts d'alçada més val que portin l'antena, també és veritat que són només 5/6  passets.
La resta de la via s'escala normalment, agafant-se a la Pedra i gaudint d'allò més, no tingueu por, si domineu els estreps o el grau, es maca de Collons i mal m'està dir-lo, ja que soc un dels Pares de la Criatura.
Si teniu la sort de què algú us pot fer fotos des del Gorro Frigi… ja podreu lluir d'escalador, de per vida.
El primer llarg va fent i guanyant alçada és un IIIº de veritat.
El segon té una tendència a la dreta per anar a buscar la vertical de tercer llarg.
El tercer ja ho he explicat.
El quart surt cap a l’esquerra amb uns passos més espectaculars que difícils, eppp...  No enganyem al personal té un metre sortint de la segona xapa de decisió. 
Un altre possible trampa que no hem fet, perquè no teníem amb que fer-la, és portar una plaqueta recuperable, de regató ampla, es pot fer servir en un ramplo vell (una mica a la dreta) en una sortida forçada d'estreps del tercer llarg i si la sortida del quart no la tenim clara, posar un estrep a la segona xapa i s'arriba a un altre ramplo vell.
Ja està bé de trampes, que els “bons” ens picaran la cresta als “Pixapins”
Per cert, al llarg de tot el recorregut …    ¡¡¡  Quins Cantells  … !!!!    ¡¡¡ Quins agafadors !!!  és  com una escala, si no fos   que a vegades sobre passa la vertical.
Jo …  Que bona que estava la cervesa al baixar
Salut i mosquetons

Per l'aproximació, descens i més informació, clickar aquí :