Translate

Cercar en aquest blog

dimarts, 29 d’agost del 2023

Aresta Sampietro

19-02-2011

Montserrat

Monestir

Gorros

Cara de Mico o Agulla del Mirador 

Via : Aresta Sampietro

Baixem fins al fusell del sentinella, agafem el camí-canal que recorre el peu de via, passant per l’Infidel i la Realitat Virtual, seguim fins al final de la canal, al peu d’un diedre.

La recordo força assequible i per gaudir-la, s'ha de portar bé la tècnica de l’artificial, hi ha passos d'últim esglaó amb pedra vertical o una mica més, en l’actualitat hi ha personal que la fa tota en lliure. Per arribar a l'inici de l’artificial sense complicacions i la sortida de l’artificial fins al cim pedra molt bona i per gaudir.

Intentaré fer un resum de què recordo i el que he llegit.

Primer llarg : Puja per l’esquerra del diedre fins que aquest s'acaba, ara toca anar a la dreta fis a un còmode replà. 25 metres, 4 xapes,  IVº / IIIº

Segon llarg : Una rampa ens portarà sense problemes al peu del marcat esperó, un xic a la seva dreta trobarem la reunió. 20 metres,  3 xapes, IIIº.

Tercer llarg : Seguirem el fil de l’esperó, al principi en lliure no fàcil, al parell de passos hem tret els estreps, passos llargs a on cal passar-se en l’últim esglaó i en un parell de passos s'ha de fer un assaig de sortida en lliure per agafar la següent xapa, o bé portar una “tramposa”, la pedra és vertical i una mica més en alguns llocs. La sortida en lliure cap a l’esquerra és delicada, però ens pot ajudar algun Ao, després amunt un xic fins a entrar a la reunió. 35 metres, 16 xapes, Vº  - Vº+ / Ae+ /  Vº - Ao / IVº.

Quart Llarg : Se surt per la dreta, placa inclinada que té alguns passos un xic més drets, pedra cantelluda i agafadors de primera que la fan molt assequible i correctament assegurada. 30 metres, 6 xapes,  IVº - IVº+.

Ressenya antiga :

Aproximació i Descens 

Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00
Més Vies per anar-hi