divendres, 19 d’agost de 2011

El Montgròs

 El Montgròs 

Cim emblemàtic de Montserrat, mol ascendit per els excursionistes i poc conegut dels escaladors,
el camí esta ben senyalitzat i es pot trigar entre 1 a 2 hores de aproximació, a peu de vies, depenent del estat físic del excursionista.


Aproximació :

Dos camins diferents el primer directa sense perdre ni un centímetre de desnivell, el segon mes relaxat però mes llarg.

Com anar
Des de el Bruc o Collbató anar a Can Jorba, podem aparcar en aquest lloc o anar una mica mes, amb cotxe.

Opció  A)

Des de Can Jorba seguir la pista que va cap a l’esquerra (mirant a la muntanya), seguir-la una estona fins un camí mol marcat a la nostre dreta (sentit de la marxa) amb una fita i una senyal vermella en un arbre.

A l’esquerra de la pista un ramal de la pista se endinsa en els camps de oliveres, també es pot deixar el cotxe en aquest lloc, mes precàriament.

Seguim el camí que se endinsa en el bosc, al principi marques vermelles, desprès aquestes marques estan pintades per sobre amb gris o negre (?) de totes formes es fàcil de seguir, quant el camí remunta una zona mes rocosa un bon seguit de fites, desprès torna a entrar en zona de bosc, pesem per sota La Palomera i seguim per el marcat camí que ens porta al davant mateix de la Placa dels Forats (roof), aquí el camí gira a la dreta i creua la torrentera, una vegada remuntat el lleure de la riera i al arribar a un llom una fita indica el punt en que es te que deixar el camí i remuntem per el llom amb visió directa al peu de les vies de la Esfinx i del Montgros.


Baixada  :

Es pot baixar per la via  “Juan Bala”  des de el cim davalla per el llom, direcció el Bruc (Sud) poc abans del avant cim baixar esbiaixats cap uns arbres sota aquest avant-cim.
En un arbre amb bones senyals del fregament de la corda, es pot trobar un coordino.
Ràpel arrampat de uns 30 metres fins la R-3 de la via “Juan Bala”, en aquesta cadena amb maillon
Segon ràpel de 30 metres en diagonal a la dreta (sentit de la baixada) fins la R-2 de la via “Juan Bala” també equipada amb cadena i maillon
Tercer ràpel de 50 metres recta fins a terra.
Es pot fer un ràpel entremig a la R-1 de la via “Juan bala” també equipada amb cadena i maillon.
A partir de aquí seguir el itinerari de pujada en sentit invers.


Opció B)

Podem deixar el cotxe en Can Jorba i seguir la pista que va a La Vinya Nova, a uns 4 o 500 metres surt, a la nostre esquerra,  un camí ben marcat, es possible trobar lloc per un o dos cotxes. A partir de aquest punt el camí te el nom de “Camí dels Francesos”  seguir-lo còmodament i gaudint dels llocs per els que passareu, “Coll del Bassal dels Gats” des de a on tindrem una bona vista del “Coll Mosset” i de La Palomera, una vegada passat, baixarem un xic i davant tindrem “La Cajoleta” al arribar al fons de la Canal de Migdia, tenim dos opcions seguir-la amunt, mes llarg i complicat o retrocedí (baixar, a la nostre esquerra) per la Torrent de Migdia uns metres (40 o 60 m) i agafar el camí que trobarem a la nostre dreta, passarem, bastant, per sota dels Plecs del Llibre i anirem a buscar la Coma dels Naps de Dalt, seguim amunt, deixant el Cilindre a la nostre esquerra i remuntem el camí, arribats a aquest punt el llom – Aresta característic ens marcarà el resta de aproximació.

Baixada  :

Una vegada a dalt del Montgros, el camí esta mol marcat i podem així mateix escollir tres itineraris, per on em pujat o be per La Salamandra i Roca plana dels Llamps, o anar a buscar el Coll de Migdia, amb les impressionants Atalaies, i des de el Coll de Migdia agafar el Torrent de Migdia.

Tots tres itineraris em de agafar el desvio – remuntada al Coll del Bassal dels Gats, per baixar a buscar el cotxe a Can Jorba

 Via : Juan Bala
 
http://blogdelguillem.blogspot.com/2014/03/juan-bala.html