divendres, 19 d’agost de 2011

Serrat d'en Muntaner

Serrat d'en Muntaner Vessants   Est  i Oest
Vessant Est

El Serrat del Muntaner te al davant el Serrat de La Pastereta, entre els dos Serrats se ha format el “Clot de La Mònica,  i podríem dir que esta dintre del mes conegut, globalment, per Montserrat Sud
Situat a l’esquerra del Clot de La Mònica, sentit de la marxa de pujada.

Aproximació:

Anar al Bruc Residencial i de aqui una amplia i ben mantinguda pista ens porta a "La Vinya Nova" tot el camí esta profusament senyalitzat, aparcar al aparcament del "Nubiola".

Seguir a peu per la pista direcció a Collbató, fins situar-nos al devant de la marcada agulla de "La Pastereta". Davant mateix surt una curta pista seguir-la  i just uns metres abans del final i a la nostre dreta un marcat camí (marques blaves) se enfila per el Clot de La Mònica, seguir-lo, trobarem un parell de desviaments a la nostre esquerra, ignorar-los, seguir amunt fins una mica abans de que el camí faci el llarg flanqueig a la dreta, per enfilar-se cap a La Pastereta, veurem una fita que marca un sender a la nostre esquerra, quasi en angle recte i ascendent, en aquest punt pràcticament estem una mica per sobre del nivell de l’Agulla del Frare de Baix, anem seguin-lo i al cap de poc tros se enfila per uns contraforts amb direcció a la dreta, tot buscant el camí mes fàcil, (*) fins arribar a l’alçada de una amplia cornisa herbosa que solca tota la paret Sud i de la que surten un bon grapat de vies, a la esquerra del tot, un parell de pesatges delicats per el corriment de terra, trobem la canal que separa el Serrat del Muntaner de l’Agulla del Frare de Baix.

(*) en aquest punt un altre camí fitat segueix la paret en paral·lel, va al inici de la via “Punto Club” i altres que hi son mes enlla.


Descens :

Del Petit Guifre, d es  de  el cim una corda ens porta a la darrera reunió, 4/5 metres de la via “Petit Guifré”, que esta equipada per fer un ràpel de 55 metres fins el peu de la canal que separa el Serrat del Muntaner de l’Agulla del Frare de Baix.


En aquest punt trobem una única anella de ràpel que ens evitarà, si volem, tornar a desfer la rapissa herbosa i en 28 metres ens deixa al peu de l’Agulla del Frare de Baix. 

Si em seguit la rapissa, retrobarem ràpidament el camí que em pujat.
Si em fet el segon ràpel, hem de anar flanquejant cap a la esquerra, cap a dintre del Clot de La Mònica, sense perdre alçada fins a trobar el camí de pujada.
 
També des de la darrera reunió de “Orgull Mapuche” un ràpel de 45 metres en deixa a la rapissa herbosa, a la nostre esquerra la anella del segon ràpel o be anar a la dreta per trobar el camí de pujada
Per les vies de mes  enllà  cada una te els seus ràpels o be es pot seguir fins cap a la nostre dreta (sentit pujada paret) per la carena fins a trobar fites que ens portaran, sense perdre gaire alçada i sempre flanquejat, a trobar el camí del "L'Artiga Alta" (marques blaves) seguir-lo en sentit descendent.

En totes les  opcions, una vegada al camí seguir-lo fins a trobar el camí de pujada principal, senyalitzat amb marques blaves i seguir aquest fins el cotxe.

Vies :

Del Petit Guifré
http://blogdelguillem.blogspot.com/2012/09/petit-guifre-serrat-den-muntaner.html

Orgull Mapuche 
http://www.ressenya.net/php/vimprimible.php?id=107

Divorci Imminent 
http://escalatroncs.wordpress.com/2010/03/16/divorci-imminent-al-serrat-den-muntaner/
http://www.ressenya.net/php/vimprimible.php?id=106

Pizarro 
Traca i Mocador 

Serrat d'en Muntaner vessantOest

 Vessant Oest  
Aproximació:

Seguir el camí descrit per la vessant Est fins el peu del Frare de Baix del Clot de La Mònica, donar-li la volta per situar-se al costat Oest del serrat del Muntaner, un corriol el recorre mol aprop del peu de paret.


Descens :

Per baixar seguir els ràpels de les vies "Abierto hasta el Atardecer" o la de "Los lunes al Sol" o be anar a buscar el ràpel de la via "Petit Guifré" i desprès el camí de pujada en sentit contrari

Via : Abierto hasta el amanecer
         (Obert fins el Capvespre)
http://blogdelguillem.blogspot.com/2013/10/abierto-hasta-el-atardecer.html