Translate

Cercar en aquest blog

divendres, 19 d’agost del 2011

Serrat d'en Muntaner

Montserrat
Sud
Collbató
Serrat d'en Muntaner Vessants   Est  i Oest
Vessant Est
El Serrat del Muntaner te al davant el Serrat de La Pastereta, entre els dos Serrats se ha format el “Clot de La Mònica,  i podríem dir que esta dintre del mes conegut, globalment, per Montserrat Sud
Situat a l’esquerra del Clot de La Mònica, sentit de la marxa de pujada.
Aproximació:
Anar al Bruc Residencial i de aqui una amplia i ben mantinguda pista ens porta a "La Vinya Nova" tot el camí esta profusament senyalitzat, aparcar al aparcament del "Nubiola".
Seguir a peu per la pista direcció a Collbató, fins situar-nos al devant de la marcada agulla de "La Pastereta". Davant mateix surt una curta pista seguir-la  i just uns metres abans del final i a la nostre dreta un marcat camí (marques blaves) se enfila per el Clot de La Mònica, seguir-lo, trobarem un parell de desviaments a la nostre esquerra, ignorar-los, seguir amunt fins una mica abans de que el camí faci el llarg flanqueig a la dreta, per enfilar-se cap a La Pastereta, veurem una fita que marca un sender a la nostre esquerra, quasi en angle recte i ascendent, en aquest punt pràcticament estem una mica per sobre del nivell de l’Agulla del Frare de Baix, anem seguin-lo i al cap de poc tros se enfila per uns contraforts amb direcció a la dreta, tot buscant el camí mes fàcil, (*) fins arribar a l’alçada de una amplia cornisa herbosa que solca tota la paret Sud i de la que surten un bon grapat de vies, a la esquerra del tot, un parell de pesatges delicats per el corriment de terra, trobem la canal que separa el Serrat del Muntaner de l’Agulla del Frare de Baix.
(*) en aquest punt un altre camí fitat segueix la paret en paral·lel, va al inici de la via “Punto Club” i altres que son mes enllà.
Descens :
Del Petit Guifre, des  de  el cim una corda ens porta a la darrera reunió, 4/5 metres de la via “Petit Guifré”, que esta equipada per fer un ràpel de 55 metres fins el peu de la canal que separa el Serrat del Muntaner de l’Agulla del Frare de Baix.
També des de la darrera reunió de “Orgull Mapuche” un ràpel de 45 metres en deixa a la rapissa herbosa, anar a la dreta per trobar el camí de pujada
Per les vies de mes  a la dreta,  cada una te els seus ràpels o be es pot seguir fins per la nostre dreta (sentit pujada paret) per la carena fins a trobar fites que ens portaran, sense perdre gaire alçada i sempre flanquejat, a trobar el camí del "L'Artiga Alta" (marques blaves) seguir-lo en sentit descendent.
Vies :
Del Petit Guifré
http://blogdelguillem.blogspot.com/2012/09/petit-guifre-serrat-den-muntaner.html
Pizarro 
Traca i Mocador 
Vessant Oest  
Aproximació:
Seguir el camí descrit per la vessant Est fins el peu del Frare de Baix del Clot de La Mònica, donar-li la volta per situar-se al costat Oest del serrat del Muntaner, un corriol el recorre mol a prop del peu de paret.
Descens :
Per baixar seguir els ràpels de les vies "Abierto hasta el Atardecer" o la de "Los lunes al Sol" o be anar a buscar el ràpel de la via "Petit Guifré" i desprès el camí de pujada en sentit contrari
Via : Abierto hasta el amanecer
         (Obert fins el Capvespre)
http://blogdelguillem.blogspot.com/2013/10/abierto-hasta-el-atardecer.html
Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00