dijous, 5 de febrer de 2015

Encara som Temps21-01-2015

Collbató

Nou Barris

Via : Encara hi som a Temps, entrant per "Somni de Primavera"

Avui estem al bell mig de el hivern i ens trobem quatre gats per esmorzar, la conversa es agradable i els cafès se allargant considerablement, finalment decidim anar plegats i fer dues cordades

L-1 de Somni de Primavera,  L'Esteve


El “Lolo” ens recomana fer una via oblidada, que fa uns dies Ell i els seus companys van fer i van netejar de herbes, així com van neteja el lloc a on aviant posat la R-1 de la via o la R3 de la variant que em fet.


 Desprès del dur començament..... sortir del cotxe, la àrdua aproximació ...... uns 10 minuts,   arribem a peu de les variants de entrada i dic variants per que Ells “Lolo” Miquel i Miquel van decidir pujar per el primer llarg de la via “Mal pas” i nosaltres el Martí, l’Esteve i Jo per el primer llarg de la via “somnis de Primavera” a la meitat del llarg les dues vies van pràcticament per el mateix lloc.Som un bon grup i xalem de allò mes, que es per lo que em vingut.
 
 L'Esteve a Somni de Primavera a la dreta El Miquel a  "Mal Pas"

Primer llarg, aquest cop l’Esteve a volat i li ha pres el lloc al Martí amb lo que quant ens donem compte ja esta enganxat, com una paparra, a la pedra, sol i caloreta. Recte a munt per el fil del llom fins al capdamunt de un bony, pas de flanc a l’esquerra, caminant, per enfila un altre pany de pedra que ens portarà a una còmoda reunió.
R - 2  des de la R -2'
 Segon llarg, el Martí te tanta gana  que surt espitat, se ha oblidat de agafar l’altre corda i va amb simple, així que em veig obligat a seguir, sort que es quasi caminant, pugem amb tendència a la dreta fins situar-nos en una còmoda rapissa a on trobem una ben instal·lada reunió, passar-la de llarg i anar a la dreta a trobar una canal, que es pot pujar a peu, segurament quant els germans Masó van obrir aquesta via ho farien pujant a peu per aquí. 

Be ara ja estem situats al inici de la via “Encara hi som a Temps”, fem reunió en un arbre situat en la paret esquerra, es veu la feina de neteja dels companys, així i tot els primers dos metres els farem barallant-nos amb la herba.
es ara que el Martí es posa les piles hi em torna a relegar a la reunió, em deixarà el darrer llarg de 10 metres..!! que C...!!

Tercer llarg es veu dret i la xapa una mica a munt però a la dreta i amagat per la herba un agafador inhuma, de aquells que et pots gronxar amb les dues mans i així ho fem per arribar bastant còmodament a la primera xapa, arribar a la segona ja es mes difícil, però esta mol a prop i permet fer alguna presa de colors, sortida, quasi en horitzontal, a la esqerra, un xic difícil al principi però desprès amb comoditat fins arribar a la fissura inclinada, a on trobarem un altre xapa, sembla 
Segona part de la L-3 i R-3

que la ressenya original feia reunió aquí, nosaltres em preferit seguir amunt, no presenta problemes de fregament i la fissura permet anar posant algun friend i alguna cinta sabinera, la reunió es fa en una grossa sabina en regular estat.
La pedra  de bona a mol bona,  aixo si com no se ha fet gaire es qüestió de anar un xic amb precaució, sobre tot al fons de la fissura que encara esta tendre, però sortint per la placa perfecte.
Arribo a la reunió i per fi em deixant anar davant, agafo les cordes i miro a munt, joeeeeer que es tieso i  les xapes..?
Se sent una veu que diu “eztoooo” no hi son !!!! i sento xiular, be sortiré a ver que puc fer....
R-3 i inici del darrer llarg
Quart llarg sortida una mica per l’esquerra de la reunió i mentre estic mirant de posar una cinta en unes arrels.... em trobo una xapa als nassos, be .... millor .... ara a munt fins una fissura horitzontal, possibilitat de col·locar un friend petit .... el busco i....... ostres se ha quedat al cotxe...... merda !!!!, apa a munt dret de collons però amb uns agafadors fantàstics i sòlits, una mica  a la dreta, una pedra fosca marca el punt de dificultat abans i desprès, ara amunt fins el cap de munt i va baixant la dificultat.

Baixada mirat cap a la paret anar a l’esquerra una desgimpada ens porta al ràpel de la via veïna, un ràpel llarg ens porta a la R-1 i de aquí un altre al inici
Dades de la via :
L-1 50 metres, 7 xapes,  IIIº+ / IVº /  IIº  / IVº
L-2 35 metres, 1 reunió,  IIº / Iº / IIº
L-3 30 metres, 4 xapes,  1 pitó  2 sabines, Vº / Ao / Vº / IVº+ / IIIº+ / Vº / IVº / IVº+ / IVº
L-4 12 metres, 1 xapes,  IVº / IVº+ / Vº / IVº+ / IVº


Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00
Per l’aproximació, descens i mes informació clickar aquí  :
 http://blogdelguillem.blogspot.com/2015/01/nou-barris.html