dimarts, 1 d’octubre de 2013

Mares del Sur25-09-2013

Pollegó Oest

Via : “Los Mares del Sur”

Avui tot un èxit em arribat a un racó nou i em trobat el peu de via, amb una certa facilitat.Diuen que es una de les vies mes assequibles de aquesta zona i enfilem cap allà, encara que no ens fiem gaire, es que els aperturistes, son gent bona de veritat i tot lo que estigui per sota del Vº amb abecedari , es mol senzill per Ells i per tant no necessitant posar gaire cosa, a sobre els agrada la pedra dubtosa, sort que son mol bones persones que si no es per.......


El Martí al L-1

Be estem a peu de via i com tothom diu una visible baga en un pont de pedra a 6/7 metres de terra marca la entrada de la via, el primer llarg amb una mol bona pedra ens fa salivera, te un tram vertical amb tres xapes que tibant, la ma es despista i per error gafa la presa de colors, per sortir del darrer posem un estrep ja que de mans la pedra no dona gaire confiança i de pet a la reunió.
L'Esteva al L-2


Evidentment se lo ha adjudicat el Martí, es la seva especialitat, arribats a la reunió alguna cosa no va be, l’Esteva canvia de cordes i tira amunt, això ja em comença a posar la mosca darrera la orella, no se, no se. Be el primer tram del llarg esta força descompost, el segon es una petita tartera.
El Guillem al L-2 (foto martí)
Arribo a la R- i ja em trobo les dues puntes de corda esperant-me.... mmmmm , be comença amb una mol bona pedra, potser ho ant fet per fer-me un regal ? la primera xapa no es veu, te la trobes plana al terra uns 6/7 metres mes amunt, mantindré una llastra sempre uns metres a la esquerra,  desprès anant pujant seguir amunt, ara una mica a l’esquerra, ara una mica a la dreta, aquí el terreny es El Guillem al prometedor inici del  L-4  (foto martí)
francament de poc fiar i se ha de seleccionar amb delicadesa a on et repenges, a la dreta es  passa per un lloc força descompost per anar a buscar un tros bo, el busco massa a la dreta i resulta que esta mol mes a prop i no es veu tant sòlid, però la xapa i  el camí es per aquí,  buscar la xapa per que es fàcil despistar-se,  al final la R-3 queda un 2/3 metres a la dreta de la vertical amb la R-2

L-4  (foto martí)
Be ara tornarem a fer canvi de cordes, em preparo, però em diuen ....home la reunió no es mol còmoda (?) segueix Tu que així ens estalviem el canvi de cordes..... mmmmmm no esperava aquesta oferta i em trobo que ja me estaven penjat el material, invitant-me amablement, amb petites empentes a que marxes......mmmmm

Arribant a la R-4
No,  no funciona, quin llarg, quina por, descompost i difícil uuuuuuunnn el inici falsament prometedor en fa anant caminat a la dreta per zona arbrada i darrera un matoll el inici com  una mostra de lo que trobaré mes amunt, una llastra amb un aspecte fatal i amunt per terreny dubtós un flanqueig 
 

L-5    Ja es veu millor !!!
a la dreta amb els peus per sobre ......sobre..... be no ho se com qualificar-lo i desprès un pas de “cagate lorito” amb  la assegurança a “castroCulo” dona pas a una placa de uns 8/9 metres de bona pedra i una entrada a la reunió de “cagate lorito”  amb la assegurança a “CastroCulo”  uffffffff    REEEunió  dic Jo i entenc el interès dels companys en que sortís, sense mirar la ressenya. Tenint amics així no fan falta enemics .
De bon rotllo, que soc una mica exagerat i me agrada posar salsa al escrit.

R - 5
Ara surt el Marí, la primera xapa queda una mica a la esquerra abans de passar una llastra per la esquerra, desprès un altra xapa i desprès excursió per una bona pedra i es que venint de lo que es troba a sota es un regal, els metres passant volant i les assegurances es troben a faltar.

 
L - 6  (foto martí)El darrer llarg es posant de acord els companys i en desgreuge de lo que me ant fet fer a sota deixen que el faci Jo, BE anat pujant amb bona pedra i grau còmode.

Per fi a dalt, em salto la reunió i la faig mol mes còmodament al altra costat del cimet.

Aquesta també la poso a la llista de “Tengui i No Buelvi”.Zona restringida, consultar amb el Patronat


Per la aproximació, descens i mes informació, clickar aquí :

http://blogdelguillem.blogspot.com/2011/09/pollego-oest.html