dissabte, 14 de març de 2015

Dels Amics

04-03-2015
Sud
El Clot de La Mònica
Via : Dels Amics (via blava)

  Mal anomenada via Blava per el color de les seves xapes, la Via dels Amics va ser la primera de les obertes en el fantàstic llom de la seva aresta Est

La Gabi en el L-1
Comença la primavera i tot suant la cansalada pugem fins el peu de la Aresta Est li donem la volta per la dreta (sentit marxa) ajudats per uns curts trams de cordes fixes, per anar a situar al peu de la aresta i sota la canal, que a la nostre dreta porta cap el arbre del collet, en temps passats en aquest punt teníem una sirga que feia de passamà.
Els companys com en veuen suar i a mes he vingut de passeig  em deixant assentat a la ombra del arbre.
La Gabi li te ficat el Ull i sense dir res es llança a la ventura.
L - 2
Primer llarg aprofita dues xapes grogues, una mica per sobre de la canal herbosa es veu que lo verd no li agrada, prefereix la roca franca, desprès en flanqueig a l’esquerra fins el confortable arbre de la R-1.
Segueixo bastant llangardaix i em quedo a la ombra mentre Ella puja esplendorosa en direcció de La xapa que es veu i poso “La” per que es la única que te tot el llarg .... be uns 10 metres abans de la reunió ens podem desviar a la dreta per anar trobar la vertical de la R-2 i en aquet punt trobarem una xapa groga, un xic desviat de l’original, però val la pena, encara que la nostre cap davantera lo ha ignorat amb suficiència innata.
El Guillem al L-3 (foto Jorge)
Tercer llarg, la canalla considerada em deixa fer, es el que te mes xapes i es que un no esta per gaires ximpleries .... puja amb una lleugera tendència a la esquerra, veurem una xapa groga a la dreta que ens atrau, però si anem un xic a l’esquerra trobarem, a la mateixa alçada una de blava i es un xic menys difícil.
El Jorge al L-4
Quart llarg, ara es el Jorge el que es llança intrèpid amunt, per terreny no gaire difícil, però un xic descompost fins arribar a la R4
Des de  aquesta optem per baixar per els ràpels de la via “funció Clorofíl·lica” que son mes verticals i amb menys risc de que es quedin clavades les cordes.
Dades de la via :
L-1 25 metres, 2 xapes,  IIIº+ / IIIº  /  IIº 

L-2 30 metres, 1 xapa (+ 1 groga),  IIIº/IIIº+

L-3 30 metres, 3 xapes, IVº  / IIIº+  / IIIº  / IIº

L-4 40 metres, 2 xapes, IIº/IIIº

Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00
Per l’aproximació, descens i mes informació clickar aquí  :