divendres, 19 d’agost de 2011

La Pastereta

La Pastereta
La Pastereta, es l’extrem del Serrat de la Pastereta, esta situat  davant del Serrat del Muntaner, entre els dos Serrats se ha format el “Clot de La Mònica,  i podríem dir que està dintre del mes conegut, globalment, per Montserrat Sud.


Aproximació  :
Des de Collbató  la pista  Ara està tancada . També està tancat a partir de La Vinya Nova.

Seguir a peu, la pista fins arribar al antic lloc de aparcament.  Davant mateix surt una curta pista en mal estat, seguir-la a peu i just uns metres abans del final i a la nostre dreta un marcat camí (marques blaves) se enfila per el Clot de La Mònica, seguir-lo fins que mirant cap a dalt, estem al front de la Aresta Est, arriba un indret en que el camí, marques blaves, segueix cap a l’esquerra, a les hores em de agafar un camí fitat que ens portarà cap a la dreta, flanquejarem unes plaques i una mica mes amunt una curta corda fixa ens facilitarà l’accés al peu de l’aresta Est al peu de la que comencen 3 vies diferents i bastant similars.

Descens :
Tenim diverses opcions, segons la via que hem seguit.
En el cas de les vies de la Aresta Est, lo mes pràctic es baixar per la mateixa aresta.
Mes o menis a la mateixa alçada del final habitual de la Aresta Est, trobem els ràpels de la via “Bonington”, que ens deixa’n al peu de la paret Oest.
Si seguim pujant una mica mes, trobarem, a la nostre dreta els ràpels de la via Barcelonets, que ens deixaran a la canal que porta a peu de la Aresta Est.
Si no es coneixent els itineraris de aquestes vies, es millor no fer els seus ràpels, per que son una mica complicats. Millor baixar per els ràpels de la via que em fet i que per tant coneixem.
Via : Dels Amics (via Blava)
http://blogdelguillem.blogspot.com/2015/03/dels-amics.html

 Via  : Diedre Bonington 
http://blogdelguillem.blogspot.com/2013/04/diedre-bonington.html