dimecres, 30 de setembre de 2015

Saca Gran 24-09-2015
Agulles
La Saca Gran
Via :  Aresta Brucs

Ja estem en aquest temps en que tant pots passar calor com et pot fotré de fred...
Iniciem el dia amb una lleugera frescor i l’acabem suant.... en fi ...!!
 Avui farem una de aquelles vies (com moltes) que fa mols anys que no he repetit tot i que es una via mol agradable, se ens ajunten el companys Jorge i Gabi, poquet a poquet anem pujant per el conegut camí de Agulles i uffff com puja, cada cop sembla mes lluny, desprès de les Portelles en amunt es fa mes costerut ..... no recordava que ho fos tant.... potser amb les pluges se ha tornat mes dret..? o potser la meva arrodonida panxeta te alguna cosa a veure..? be no penso organitzar una “comissió Investigadora” no sigui que dintre de dos anys em donin el veredicte que potser es alguna altre cosa....
Haaaa ja estem a peu de via, be ara que he arribat toca escriure allò de ... no esta tant lluny,  no puja tant etc noooor lo escrit ...  escrit esta.

El Guillem al L-1 (foto Jorge)
 
Els primers metres estan una mica “Patinoski”, sembla que es fa mol aquesta via, les ressenyes la marquen de IVº Jo, que soc un heretge, crec que si no te agafes a les dues xapes potser sigui una mica mes, no ho puc assegurar per que, seguin els meus principis, me agafo a totes les cintes de color per poc difícil que sigui i es que un te els seus principis !!!
El Martí al L-2

Aquest cop el “Jefe” esta cansat i es que el cap de setmana va completat la seva trigèsim tercera “Matagalls – Montserrat” ("Estan locus estus Romans") Jo aprofito l’ocasió,  i mentre Ell xerra amb els companys ..... enfiló amunt, quant es dona compta ja estic a la primera xapa i el sento renegar, Jo “Plis” ni cas.... per fi puc començar una via de primer ... ja tenia ganes...

L-3 (foto Jorge)


Descripció de la via :
Primer llarg : A la esquerra de un marcat arbre, situat a uns 2/3 metres del terra, recte amunt per desprès a la dreta a trobar una xapa que quasi en horitzontal ens portarà fins el arbre, fins aquí la pedra esta polida, per el pas de la gent, desprès de aquest curt tros la resta esta be, una vegada al arbre una xapa ens protegeix un passet delicat per la fissura, que remuntem tot buscant agafadors, generosos, en el seu interior, disminueix la dificultat i en un petit replà trobem un altre xapa que ens protegeix un altre passet, desprès segueixen els bons agafadors, fins a un clau que assegura la sortida per la placa de la dreta, amb bons agafadors, pugem recte fins situar a l’alçada de la reunió, a la que arribem amb un curt flanqueig a la dreta.
Segon llarg : Sortida per la dreta i tornada a la vertical de la reunió una xapa per protegir un pas dret que dona accés a un forat, a la vertical, en el seu interior trobarem un pitó, sortida per la esquerra, dret però millor que sota, anem pujant dret, seguint els millors agafadors fins anar cap a la dreta a trobar una fissura  en la que troben dos pitons, amunt i a la esquerra una darrera xapa assegura el pas de un petit mur que ens porta a una rapissa herbada a on fem la reunió.
Tercer llarg : Cap a la dreta per terreny poc difícil i en direcció a la llastra característica, en la part mes dreta trobarem dues xapes, que no veurem fins tindre-les a un parell de metres, pas dret, que marquen de IVº i ho es si te agafes a la cinta de colors, un cop ens agafem a la llastra anem cap a la dreta a trobar una xapa, millor no arribar i xapar-la estirant-se una mica per pujar per la esquera, per sobre de la llastra, amb bons agafadors fins arribar al cim.

Dades de la via :  
L-1  25 metres, 3 xapes i 1 pitó, IVº / IVº+ / IVº / IIIº+ / IVº+ / IVº

L-2  25 metres, 2 xapes i 3 pitons, IVº+ / IVº / IIIº+ / IVº / IVº /IVº+ / IIIº

L-3  20 metres, 3 xapes, IIº / IIIº / IVº+  / IVº / IIº

Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00
Per l’aproximació, descens i mes informació clicar aquí :