dimarts, 21 de juny de 2016

La XepaAgulles

La Xepa

Via  :  Aresta Brucs
Avui abans no comenci la calor ens endinsem al vell mig de la zona d'Agulles, propera al area de influencia del refugi, per el qual passarem camí de aquesta modesta agulla, el camí es còmode i curt, la via començà al mig del camí en un arbre que te una lleugera senyal blava i una fita recolzada a la paret,
El Joan Marc al L-1
que es el inici de la via, de fet no es el peu del llom si no que es una ajaguda canal d’aigües que baixa del peu de dues arestes brucs la de la esquerra es "l'Agulla Vuitantasis", 
L - 2
"La Xepa" a la nostre dreta   es una via no gaire difícil ideal per anar agafant ritme a la pedra de agulles, els primers metres per arribar a la R-1, que de fat es el inici de la Aresta son rars i no agradables, sense gaire risc a part de la moral, ja que et jugues un panxó i el riure dels companys,
El Guillem al L - 3  (foto Joan Marc)
desprès dels primers 5 metres del segon llarg la pedra millora quantitat i es torna un plaer de baixa dificultat i poca verticalitat, es per gaudir de un dia de esbarjo i/o anar algú per iniciar en la escalada i els agafadors de Agulles.
L - 4

Descripció de la via


Primer llarg  :  Comença al peu del camí es una canal ajaguda amb poques presses arrodonides per la pluja i fetes caldo per la molsa, son uns 8 metres fins arribar a un arbre, un camí terròs ens porta fins un altre arbre a la nostre dreta, a on fem reunió, sobre tot per comoditat. 15 metres, neta, IIIº, caminant.
 

Segon llarg  :  Se agafa el llom que es l'Aresta Brucs i que el seguirem fins el cim, a uns 5 metres una xapa ens crida l’atenció arribar a ella es el tros de roca en pitjor estat, desprès la roca va millorant i se arriba a bona i mol bona, la reunió de dues xapes, al costat de un arbre. 27 metres, 3 xapes, IIIº - IIIº+.

 
Tercer llarg  :  Seguim el llom tot trobant algun lloc mes ajagut que altre i anant fet com si fossin petits ressalts, de la  segona a la tercera xapa allarga un xic, sense passar-se, pedra bona. 30 metres, 3 xapes, IIIº - IIIº+.


Quart llarg  : Una xapa es veu una mica amunt, se arriba be, desprès un parell de metres mes i una rampa per arribar a la reunió, també de dues xapes. 20 metres, 1 xapa,  IIIº - IIIº+ /  IIº- Iº

Uns 5 metres de tràmit per arribar al cim , no hi trobarem res per assegurar, millor anar caminant per un llom horitzontal fins el seu final en que trobarem arbres, a tocar de la paret de la veïna agulla.

Baixada  : 
De aquest punt, cap a la dreta, surt una canal i amb un gros arbre al seu inici muntarem un ràpel de 27 metres que ens deixarà al camí de baixada.

Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00
Per l’aproximació, descens i mes informació clicar aquí :