dilluns, 1 d’octubre de 2018

Acròmion

19-09-2018
Monestir
Gorros
Magdalena Superior
Via  : Acròmion
Avui estem els tres, sembla que els nets ja van a les guarderies ..... ufffff que difícil això de ser avi per la meva part només tinc una gata a la que cuidar i sembla que m'ha acceptat, més o menys, són tan temperamentals aquestes bestioles.
Avui no més hem vist una cordada de dos a la Badalona del Gorro, que a més han estat molt matines i ant pujat a peu, en fi encara queden escaladors forts i competents.
Un altre cop Escales de Jacob amunt, cada cop semblant més dretes, realment els Monjos que les van picar o eren uns gegants o tenien pressa per acabar el treball, perquè en algunes quasi s'ha d’escalar per superar els graons.
Baixada per la canal una mica més trepitjada que fa 30 anys, però una mica toca collons, sobretot pel fangueig i és que sembla que els d'arres temps quasi cada tarda plou per Montserrat.
Ja a peu de via tots fem una mica el ronso i és que l'inici est humit i relliscós, quan pregunto que fem … saltant els dos alhora … si vols ja pots pujar Tu i em passes les dues puntes … seran C…!!!
Via bonica amb alguns passos d'Ae  per una gran majoria de mortals, alguns pocs ho fan en lliure o Ao.
El primer llarg d’aquesta via lo ant desmuntat  dos cops, no pels “Puretas” sinó per algun oportunista que necessitava xapes per alguna nova via seva, ara hi trobareu 3 xapes menys de les que es van posar a l’obertura.
Aproximació  : Pujant per les escales de Jacob, arribar al peu de la normal de La Magdalena Superior i baixar per una canal a la nostra esquerra fins al peu de via.
Primer llarg  :  Surt recte amunt, a l'inici la pedra té una mica de verdet, que al cap de poc s'esvaeix, puja recte fins a la segona xapa i després una lleugera tendència a l’esquerra, fins a la còmoda reunió. 30 metres, 4 xapes, IIIº / IIº / IIIº
Segon llarg  :  Se surt per l’esquerra en diagonal lleugerament ascendent, la tercera xapa no es veu, però es sota de la següent a continuació ve un pas difícil en què posem l’estrep i fem tres o quatre passos amb l’estrep per sortir en lliure per terreny vertical però amb agafadors força grossos el terreny es suavitza per entrar a la reunió. 30 metres.12 xapes, IVº / Vº / Ae / Vº / IVº.
Tercer llarg  :  Recte amunt per terreny bastant còmode i amb molt bona pedra, un parell de petites panxes donant una mica de picant, reunió una mica abans del cim secundari. 30 metres, 9 xapes, IIIº / IVº / IVº+.
Quart Llarg  :  Davant tenim un marcat camí, una mica a sota de la reunió un camí no tan marcat travessa una petita zona arbrada, ara recte amunt per una bonica placa que de mica en mica es desplaça cap a l’esquerra per fer una petita panxa i entrar a la reunió. 30 metres, 6 xapes, IIIº / IVº / IVº+.
Aproximació i Baixada

Vies per la Canalla a Montserrat

Més Vies per anar-hi

Més vies a la resta