dijous, 13 de desembre de 2018

La canal


05-12-2018

Collbató
La Codolosa Esquerra
Via  : La canal (Variant d’entrada)

Per una cosa ho un altre sempre falla algú, a mes en vigílies de un llarg pont, el Bruc esta orfe d’escaladors.

Em trobo amb el Martí i allarguem l’esmorzar una bona estona mentre ens anem explicant les respectives aventures, “de pa sucat amb oli” en aquest llarg període en que no em coincidit.
El Martí al L - 1

Ara ja escalfa el Sol i anem cap a la Codolosa, Ell a de tornar d’hora, coses dels avis que sempre son la darrera (o la primera) opció per els fills, encara que ho neguen als avis se els cau les baves amb els nets.

Una via bonica, llarga i a la vegada curta es “La canal” que nosaltres fem per una variant d’entrada mes bonica, al nostre parer.
L - 3

Com no pot faltar, de tant en tant, encara ens emmerdem per aquets corriols de Montserrat i a la baixada seguim unes fites, al principi per un corriol que desprès agafa el fons de la canal i s’embolica, cap cosa excepcional, però una baixada directe que desconeixíem, sempre se esta a temps d’aprendre, be sortim directe a sobre el poble de forma rapida, es qüestió que passin un dotzena mes de cordades i tindrem un rapit camí de retorn.
L - 4


Agafar el camí de la Codolosa i mol abans d’arribar-hi trobem les primeres parets, es veu clarament La canal de la via original, passem el petit canal d’aigües i mes en lla, just a la vertical de la paret surt a l’esquerra un marcat camí que en un parell de minuts ens deixa a peu de via.

El peu de via queda a la dreta de l’esperó i a l’esquerra de La Canal.

Descripció

Primer llarg  :  A la dreta de l’esperó, en una petita entrada de vegetació, una primera xapa marca el inici, els primers metres van en diagonal a la dreta fins a la segona xapa a sobre de la mateixa anem a l’esquerra per entrar en una bonica placa pedra de primera grau amable i un xic dreta, la sortida de la cinquena xapa te un pas mes difícil, 2 metres, desprès millora i se entra ràpidament en la reunió. 20 metres, 7 xapes, IVº / Vº- / IVº.

Segon llarg  :  Se segueix un llavi que puja en diagonal a la dreta per terreny fàcil, trobem alguna sabina per posar alguna baga, fins arribar a trobar-nos amb la via original de La canal, un arbre ens permet col·locar una baga i assegurar un tram de 3 o 4  metres mes verticals, a sobre del quals trobem la reunió. 30 metres, Iº - IIº / IVº-

Tercer llarg  :  Se surt per la dreta remuntant uns metres per la canal, per anar a trobar un petit collet a la nostre dreta, aquí trobarem un pas amb pedra a controlar, un cop posats al petit collet la pedra torna a ser extraordinària davant tenim una placa dreta i mol ben assegurada, al cap de munt trobarem la reunió a l’esquerra. 20 metres, 4 xapes, IIIº+ / IVº / Vº (o Ao)

Quart llarg  :  Un curt passamà des de la reunió fins a la zona herbosa, uns 15 metres caminant fins trobar la paret, en un solitari arbra trobem una baga, elm primer tram es vertical amb bons agafadors, al cap de munt es possible posar un friend per que al segon li vingui be la corda, ara una diagonal a la dreta per terreny mes fàcil, trobarem una baga en uns matolls, seguim i una baga en un pont de pedra marca el lloc en el que tirarem recte amunt, bons agafadors, arribem al cap de munt a on no hi ha res preparat per fer reunió, anar una mica mes endavant i fer-la en arbre. 55 metres, 3 bagues, caminant / IVº / IIIº - IIº / IVº

Descens  :  Anar a l’esquerra, al davant i una mica mes amunt una senyal groga - blanca i una fita ens marquen el camí, seguir per l’esquerra flanquejant una mica fins el fons de la canal i desprès seguir recte avall, camí poc marcat.

Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00


Suggeriments de vies per anar-hi  a Montserrat.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta