Translate

Cercar en aquest blog

dilluns, 29 d’abril del 2019

El Caragolet


24-04-2019

Monestir

El caragolet

Via  : El Caragolet
Ha passat la Setmana Santa amb un temps un xic núvol  i ventós que ha facilitat que la meva normal i crònica mandra.... mandrosa .....  s’hagi exacerbat al màxim, així que he gaudit del passeig desenfadat per el meu Poble (Barcelona) i es que soc un “Pixapins” declarat i orgullós.
El Martí al L - 1

Esmorzem amb un bon Sol encara que al final del mateix   uns núvols  començant a treure el nas, així que ens anem a un lloc ben a protegit del aire, que no es gaire fred.
El Guillem al L - 2

Es una via que no fa gaire vaig fer amb L’esteve i que quedava pendent de fer amb el Martí, així que aprofitem que el company ens fa el salt per anar a fer aquesta via que te l’aproximació curta i la baixada també curta.

L - 3
Comencem per la part baixa que pròpiament no es de la via i que es comuna per aquesta via i per altres vies de la “Pique Longue”, son dos llargs curts encara que intensos, al menys per al nostre nivell, no obstant esta força ben assegurat.
L - 4

Desprès se arriba al camí de Fra Garí el qual es segueix un xic cap a l’esquerra fins arribar a la canal que separa “La Granota” de “La Pique Longue”, la que es puja fins al seu cap de munt a on una petita rapissa cap a l’esquerra fins el peu de la nostre via, al seu peu una xapa ens serveix de R0.

Aproximació  :  

Pujar per el camí del Càmping que passa per la entrada de la Estació del Funicular, seguim per el Camí del Càmping fins  agafar el Camí de Fra Garí, el remuntem fins arribar al peu del pedestal, se segueix la paret un xic a l’esquerra fins el darrer arbre, sota una petita fissura herbosa, en aquet tram de paret trobarem varies línies de xapes, la nostre surt just a la dreta d’aquesta fissura herbosa i les xapes tenen unes restes de pintura verda.

Descripció :

Primer llarg  :  Se surt recte amunt seguint unes xapes amb restes de pintura verda, pedra bona encara que de agafadors petits i un xic relliscós per el pas dels escaladors, esta mol ben assegurada i es va fent  xino xano, encara que no es fàcil. Reunió còmoda, en un llavi. 13 metres, 5 xapes, Vº.

Second llarg  :  Se surt recte amunt de la reunió, aquí la pedra ja no esta tant suada  (no passant tants escaladors), passada la tercera xapa es va un parell de metres a l’esquerre, per posar-nos a l’esquerra de la fissura, per seguir per una placa de bona pedra, dificultat mantinguda i un parell de passos mes picants, en general va fent uns passos a l’esquerra o a la dreta  de la línia de xapes fins el cap de munt de la placa a les hores trobem la reunió un xic a l’esquerra. 25 metres, 7 xapes, Vº / Vº+ / Vº.

Canvi de reunió  :   De la segona reunió se surt en diagonal cap a l’esquerra, tot caminant fins arribar al camí de Fra Garí (uns 20 metres) el seguim cap a l’esquerra fins arribar a un espai de repòs del caminant (seients) de aquí surt una canal que separa “La Granota” i “La Pique Longue”, se segueix cap a munt fins quasi el seu final a on trobem, a la nostre esquerra, una rapissa que seguim cap a l’esquerra fins un arbre significativament marcat i a on trobem una xapa que marca la R0.

Tercer llarg  :  Des de la rapissa es veu una xapa a uns 5/6 metres, pugem un xic a l’esquerra fins la xapa per terreny estrany desprès anant seguin les xapes anant una mica a la dreta o esquerra seguin el terreny menys difícils, fins arribar a la reunió. El primer terç del llarg es llefiscós de presa petita. 30 metres, 11 assegurances ( 8 xapes,2 bagues,1 pitó), Vº - Ao / IVº+ - Ao / IVº.

Quart llarg  :  Se surt per l’esquerra seguin unes xapes fins a sota un petit tram mol dret, arribar a la xapa te un punt d’atenció, en aquesta xapa posem un estrep per fer el pas un pel mes dret, un cop superat aquest curt tram ens anem cap a l’esquerra per pujar a trobar la reunió, un cop en aquesta veiem un passamà que porta al collet de la nostre esquerra. Aquest llarg te una agafadors mes grans i cantelluts. 30 metres (fins el collet), 7 xapes (fins el collet), IVº  / IVº+ Ae / IVº+ / IVº

Descens  :  Tornar a la reunió seguint el passamà i muntar el ràpel de la anella, en un ràpel de 60 metres  justos fins el peu del camí, si es vol es pot partir en dos a la primera reunió de la via.

Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00

Per l’aproximació .

Suggeriments de vies per anar-hi  a Montserrat.

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta