Translate

Cercar en aquest blog

dijous, 23 de març del 2023

Ariadna

22-03-2023
Montserrat
Monestir
Agulla de la Font del Jacob
Via : Ariadna

"Mira, he trobat una via no gaire difícil i amb aproximació curta" Un altra vegada repeteixo l'inici d'aquesta piulada, no és nova, tampoc vella, del 2011, és una zona propera que es fa servir d'escola i aprenentatge, sort que quasi totes les xapes estan segellades.

Aproximació curta, via no difícil i assegurances a escollir.
Miri com es miri és una nova opció de vies que estem buscant i que podríem anomenar vies "Dodotis" perquè són per usuaris que fan o faran servir, aviat, els "Dodotis" bé al principi o al final de la seva vida escalatoria.
Això ens deixa temps per fer el vermut a una hora més que correcta, de tornada penso en tot aquest guirigall que s'està formant amb els menors i els seus atacs a companys i companyes de classe, he sentit parlar molt de què se'ls ha d'educar millor, que s'han de fer protocols per accedir a protocols d'ajuda en la recerca dels protocols definitius. Molta xerrameca en què els professors, els protocols i les administracions pagant el farcit, però no he sentit parlar de la responsabilitat dels Pares, que en definitiva els van engendrar, que és el primer lloc a on han de rebre l'educació i en què passant més hores de la seva incipient vida, penso que en primera instància ells són els responsables, després si ells no han fallat ja és veure la resta que, per altra part, els mateixos Pares han tret, majoritàriament autoritat als educadors. Penso que ells, els pares, són en primera instància responsables econòmics, educacionals i inculcadors de valors i, per tant, ells haurien de ser els primers a rebre.
Per cert, he d'aclarir que no tinc experiència directa, no tinc fills.
Aproximació :
Monestir de Montserrat, agafar el Funicular, en altres temps, anomenat "Cavall de Ferro" que puja a Sant Joan. També es pot pujar caminant per un ampli camí encimentat, totes dues opcions es troben al cap de munt al lloc anomenat el "Pla de les Taràntules", des d'aquest lloc anar al davant a l'esquerra per un ampli camí que va a la Capella de Sant Joan. Tot just sortir del camí passem per sota la Gorra Marinera, seguim un xic més fins a passar la canal que baixa entre aquesta i la nostra Agulla de la Font de Jacob, un cop passada la canal i al costat d'un cartell de les vies d'escalada d'escola, surt un camí que voreja el peu de la nostra paret, quan la canal es fa intransitable trobarem la darrera via d'aquesta zona, lloc perfecte per posar-se còmodament a l'ombra d'uns arbres, si no t'assegures a la reunió d'inici.
Via amb pedra que va de bona a molt bona i assegurances perfectes que permeten escollir les que vols utilitzar, observació ... és una escola..!! tot i així una xapa que no estava segellada ha volat en la recerca d'algun altre lloc a on establir-sa.
L'aproximació, si es puja amb el "Funi" pot estar entre 05 i 09 minuts, segons forma física de "l'Arpiniastra"

La Via :
Primer Llarg :
Per la dreta de la reunió una filera de xapes, la primera meitat és un pèl ajaguda, la segona és més dreta encara que amb uns bons agafadors, que la fa molt agraïda i la gaudim d'allò més. La reunió preparada per rapelar i també segellada, un cable de vida travessa tota aquesta rapissa. 25 metres, 7 xapes + 1 esparrac, IIº / IIIº / IVº / IVº--.
Segon Llarg :
Un metre a la dreta de la reunió un lleuger balmat amb dues xapes quasi seguides per superar-lo i sense adonar-te ja arribés a la tercera, aquest pas diuen que es pot fer agafant-se a la pedra, no ha estat el nostre cas, el primer s'ha agafat com una paparra i els que anàvem de segons no ens hem cansat i hem posat un estrep que és més còmode i menys cansat, després un pas que té el seu puntet entre la quarta i quinta li dona ambient a l'itinerari, res que no es pugui salvar amb una antena, en acabat es fa més ràpida amb una lleugera tendència a la dreta i s'arriba ràpidament a la reunió tot seguint les xapes. Reunió rapelable. 28 metres, 10 xapes, Ao (o Ae un pas) / IVº+ / IVº / IIIº / IIº
Tercer Llarg : Se surt en vertical a la reunió la primera meitat és una placa ajaguda la segona part, es posa més dreta i és bonica fins a situar-nos sota un marcat desplom aquí trobarem la darrera reunió també rapelable. 25 metres, 9 xapes, IIIº - IIIº+ / IVº - IIIº+.
Baixada.
Les tres reunions són còmodes i rapelables, si vas amb una sola corda de 60 es poden fer tres ràpels, nosaltres hem fet un de 25 i un de 55.

Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00
Més Vies per anar-hi