Translate

Cercar en aquest blog

dimarts, 24 d’octubre del 2023

Jocs de Nens

21-10-2023

Montserrat

Collbató

Els Graus
Via: Jocs de Nens
Primer dia de temperatura agradable, el Bar de l'Anna està a petar de "Vells" que diuen van a escalar, bé alguns Si altres ho anem trampejant com podem.
La primera idea era anar al Monestir a fer alguna coseta fàcil. Dos quilòmetres abans del peatge, ja estan els cotxes aturats. Canvi de plans i cap a la Codolosa.
El Joan Marc al  L - 1
Escalar en Montserrat té la seva coseta, sobretot si has deixat de ser un habitual, tot és petit, arrodonit i tantes excuses com vulguem trobar per evitar dir que cada vegada tenim un grau en franc descens. La via d'avui és un exemple, quan es va obrir la fèiem per passar un dia babau o de ressaca, per fer alguna cosa, avui ha estat un gran dia hem gaudit i l'hem trobat més difícil del que recordàvem, fins al punt de treure l'estrep en un parell de sortides de la reunió un xic exposades, per nosaltres, i ara ens mirem molt això "d'exposada", total que hem gaudit, hem petat la xerrada tant a l'esmorzar com ham la cervesa post escalada i cap a casa que falta gent.
Entrant a la R-5
Aproximació: Un cop a Collbató hem d'anar fins al carrer dels Graus. Aparquem al final del carrer, al costat d'una pista cimentada que ens mena a un dipòsit d'aigua, seguim recte en direcció a la muntanya, pel camí de la Codolosa, un cop arribats a un petit poste indicatiu el camí de la Codolosa marxa cal a la nostra dreta, nosaltres seguim amunt amb certa tendència a l'esquerra, camí ben marcat amb senyals vermells i blanques, seguir-lo fins a arribar a l'alçada del marcat espero de la nostra via, agafar un petit corriol cap a la dreta que passa pel peu de l'ajagut esperó seguir per la dreta i pujar una mica per la canal fins a un replà, a sobre nostre a uns quatre metres veurem una reunió.
La Via
Primer llarg:
Remuntem uns pocs metres fins a la reunió que es veu i l'aprofitem per assegurar-nos a partir d'aquí tot el llarg té una tendència a la dreta, sempre queda una mica per sota del llom i d'una xapa es veu la següent, pedra extraordinària i grau amable, un cop al replà anem a la dreta al peu de petit esperó a on trobem dues xapes en les quals fem la reunió. 30 metres, 4 xapes, IIIº / IIIº+ / IIIº /
Segon llarg:
Recte amunt un pitó casolà ens marca el camí Un pas per mirar-so-ho, un altre rapissa una xapa per assegurar un altre pas, ara un tram més còmode per arribar a un ressalt correctament assegurat, després quasi caminat fins a la pedra del davant a on està instal·lada la reunió. 30 metres, 1 pitó 2 xapes, IVº / IIIº / IVº.
Tercer llarg:
Caminat capa la dreta (mirant la paret) primer baixar una mica, a l'inici seguim unes marques de pintura blaves i blanques, quan aquestes tirant clarament amunt les deixem i continuem flanquejant, baixem uns 2/3 metres amb el cul a terra i després continuem flanquejant, donem la volta a un petit llom i veiem una baga en un pont de roca, petit replà per fer la reunió. Ara estem a l'inici de la via "Jocs de Nens". Uns 60 metres, caminat / / caminant.
Quart llarg:
Una bonica placa ajaguda amb roca extraordinària, una primera baga ens marca l'inici de la via, més amunt trobem un pont de pedra que a vegades té un cordino i de vegades no el te, més amunt una xapa assegura el pas més delicat d'aquest llarg. 20 metres, 1 xapa 1 pont, IIº / IIIº / IIIº+ /
Cinquè llarg
: Bonica placa de sortida, avui hem posat un estrep a la reunió per fer el pas de sortida, s'ha de mirar per arribar a la primera xapa, després un enorme forat a la dreta ens ajuda a pujar fins a sota un llavi, uns passos a l'esquerra i després amunt amb un passet més intens en acabat amb més facilitat, fins a l'entrada a la reunió que també s'ha de mirar. 15 metres, 3 xapes, Ae / / IVº / IVº+ / IVº.
Sisè llarg:
Arribar a la primera xapa té el seu pas interessant, avui també he posat un estrep a la reunió, després es puja per placa, una mica a l'esquerra, fins a sota d'uns ressalts amb pedra a controlar, les dues sabines que hi havia, han desaparegut i es pot posar un parell de friends, un cop superat el segon s'arriba al cap de munt d'una petita agulla, reunió de dues xapes als peus. 15 metres, 1 xapa, Ae / IVº+ / IVº / IVº+.
Setè Llarg:
Travessem els 4/5 metres d'arbrat que ens separa de la placa del davant tot caminant, trobem una xapa per si volem fer reunió, si no la fem, és millor no xapar per evitar fregaments, bonic final per la via, bona pedra i grau amable. 15 metres, 1 xapa, IVº / IIIº / IIIº+.
Baixada:
Des de la reunió pujar uns metres, a la nostra esquerra veurem els senyals blaves/blanques, seguir-les fins al camí de les Bateries i després cap baix, davant del Llençol amb la Senyera, surt un corriol que és l'antic camí del Monestir a Collbató i que és la continuació del camí que hem agafat al matí per anar a peu de via.
Si es vol més comoditat seguir el marcat i ample camí de les Bateries que porta, donant una mica de volta, al poble de Collbató.

Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00

Més Vies per anar-hi