Translate

Cercar en aquest blog

diumenge, 12 de novembre del 2023

Rambla Santa Mònica


11-11-2023
Montserrat
Collbató
Torrent de Santa Caterina
La Cova Gran
Via: Rambla Santa Mònica
Ressenya del Joan Asín (amb el seu permís)
Dissabte de bona temperatura, pronòstic de vent i alguns núvols alts, això vol dir que tota la fauna sexagenària, septuagenària i octogenària es dona cita al bar de l'Anna, també vol dir que no trobareu a on deixar el cotxe, perquè cada un viu en un lloc diferent, per tant, una persona un cotxe, posem el nostre granet de sorra per la descontaminació...
Faig un petit incís per fer un aclariment del perquè som aficionats, a part del bon servei de la simpatia de l'actual Anna, a anar al Bar de l'Anna. La majoria, per no dir tots vam conèixer a l'Anna (no l'actual) quan aquesta estava en la panxa de la seva mare, hem passat estones, a l'hivern, al costat de la llar de foc, a on ara tenen la planxa, empenyent el cotxet amb ella a dins, vam veure-la créixer, casar-se i divorciar-se i per ser sort per nosaltres va arribar l'actual Anna amb el Víctor, la seva costella. També he de dir que a vegades els hi fèiem el salt i anàvem al bar del davant a on la filla del propietari lluïa una esplendorosa davantera, i per això l'anomenàvem el bar de la "Mamelluda", bé també tenia un futbolí.
Per això i molt més d'alguna manera aquell bar és una mica casa nostra.
El Joan Marc arribant a la R - 1
Ha... si, és cert toca parlar de la via, us puc dir que és una d'aquelles vies que per la qualitat de la pedra, per la quantitat i qualitat de les seves assegurances l'he qualificat d'una via de "Tengui i NO vuelvi".
Posaré algunes explicacions per ajudar als que desitgin anar-hi.
Arribant a la R - 2
El primer llarg és el més bo, arribat al pitó, Jo no he vist, perquè no he mirat, la següent vaga i he tirat recte amunt, amb el que he fet un munt de metres a pèl, per les meves pròpies característiques, anava ginyat.
Al segon petit díedre, del segon llarg, a mig camí d'arribar a la baga que assenyala la situació d'un pitó, he tret l'antena i he fet un pas d'Ao.
Perfecta senyalitzar la situació dels dos pitons posant-los una baga, d'una altra forma no es veurien.
Una observació, no únicament, però especialment, per aquesta via, sinó en general: els rostolls i petites savines estan resseques i el terra està granulós i ressec, amb el que els punts d'assegurances que tenen com a base aquests rostolls són més que dubtosos i no parlem d'agafar-se a ells
.
Aproximació a Peu:
Collbató passar per sota el poble i anar en direcció a "Les Coves de Sal Nitre" s'aparca a l'esquerra davant de la tanca d'entrada a les coves, en l'aparcament de "l'Àrea Recreativa La Salut". Abandonem el vehicle motoritzat i a l'angle superior esquerra de l'aparcament surt un camí que va cap al torrent, el qual seguirem amunt fins a arribar a una bifurcació, amunt se segueix el Torrent, a l'esquerra es va a La Codolosa i a la dreta per un mol ben fressat camí en direcció a La Gran Cova, ara el camí puja fen sigues sagues, arriba un punt en què es decanta clarament a la dreta passem per una clariana amb un peu de pedra, aquí comença la via "Laietana" si seguim pel camí a pocs metres trobem una torrentera que baixa per la nostra esquerra, remuntar-la uns metres fins a veure una fletxa picada i una vaga.
Descripció:

Primer llarg: Una fletxa picada marca l'inicií, un metre per sobre una baga, a sobre un xic a l'esquerra veurem una altra baga, ara toca una placa força bonica fins a arribar a la següent vaga un xic a la dreta, és un pitó amb vaga, aquí hem seguit recte amunt, la via va en diagonal a la dreta per unes rapisses fins a una altra baga i després torna cap a l'esquerra i segueix amunt per unes petites terrasses amb pedra a controlar, reunió visible que ens assenyala el camí. 30 metres, 5 bagues i un pitó, IIIº+ / IVº / IVº+ / IVº / IIIº - IIº.
Segon llarg:
Recte amunt, un petit esglaó per situar-nos a sobre de la reunió, després quasi caminant fins al peu d'un petit díedre, al cap de munt es veu una esquàlida baguetilla a sobre del llavi esquerre, per arribar he de col·locar un friend mitja, un cop vist la grandària i situació de la baguetilla he col·locat un friend petit, sortida cap a la dreta, creuant una canaleta terrosa tot fent servir pels peus una llastra dubtosa, per situar-nos a l'esperó de la dreta amb pedra a controlar, un parell de metres amunt entrem en un terreny fàcil i pedregós, remuntar cap a un altre petit díedre, just a sota trobem una altra baga que ens assegura la superació d'un marge força inestable, un cop al peu del díedre ànim i endavant, al cap de munt una baga (un pitó) a mig camí del díedre la possible caiguda és d'alt risc, cagat com soc, he tret l'antena i amunt, un cop al pitó una vaga d'un rostoll a la nostra dreta marca el camí per sortir, ara una sèrie de terrasses amb dificultat reduïda i pedra a controlar ens porten fins a la reunió. 40 metres, 4 vagues 1 pitó, IVº / / IVº / IIº / IVº+ / / Ao / / IVº / IIIº - IIº.
Descens:
Dos ràpels seguin la via, reunions preparades per fer-ho. El primer d'uns 35 metres. El segon d'uns 25 metres. Ens deixen al peu de la via.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada