Translate

Cercar en aquest blog

diumenge, 28 de gener del 2024

Esperó Fra Garí

27-01-2024

Montserrat
Collbató
Via: Esperó Fra Garí
(no integral)
Dia d'estiu, força calor.
Avui, com sempre anem a ca l'Anna i trobem menys gent, del ram de l'habitual, això si madurets... madurets.
Feia temps que no sortia el tema de les malalties i de les competicions de pastilles ingerides per dia, ha estat un repàs als companys que aquests dies estan fotuts i en els diferents tallers de reparació alguns són de xapa i pintura, altres més crònics, altres més generalistes, la veritat és que el Joan Marc s'ha trobat amb una colla de iaios que l'han fet passar una estona avorrit, segons diu, i és que ell encara és jove li queden anys per poder sortir els dimecres.
El Joan Marc al L - 1
La via és senzilla però agradable, si més no per nosaltres.
Hi ha una cosa que no entenc, he llegit i sentit per diverses persones exclamacions com ... És un rostoll, no val la pena, avorrida i algunes que no exposo perquè soc molt tímid. És que la gent no veu les ressenyes en què queda clar la dificultat i els trams d'herba, potser no saben llegir o potser esperant que un III° amb algun pas de IV° sigui una tàpia vertical amb passos extraplomats..?
El Guillem al L -3 
En fi, una incongruència més de la raça humana.
Jo i els meus companys hem gaudit d'un bon dia, hem esmorzat bé i petat la xerrada, hem escalat una estona sense cap patiment i hem fet la cervesa del migdia, tot xarrant, a més amb un dia fantàstic de ple estiu. Què més podem demanar...?
L'Esteve al L - 4

Aproximació:
Aparquem el cotxe al cap de munt de Collbató, hem pujat pel carrer dels Graus i aparquem a la cruïlla del carrer de la Drecera, seguim aquest carrer amunt i al cap de pocs metres el camí es divideix en dos, el que va a l'esquerra i que va als Graus i el de la dreta que ens deixarà al peu de La Codolosa, seguim aquest darrer un cop passat la conducció d'aigua i just uns metres abans d'un Pi situat al mig de camí, quan aquest gira cap a la dreta, trobarem un marcat corriol que va a l'esquerra i puja dret fins a situar-nos un xic a l'esquerra de l'inici de la via "La Canal" una gran plataforma a peu de paret de la qual surten un parell o tres de vies, passar-la per sota seguin el camí, uns metres més enllà girar 180° a la dreta i seguint el peu de les pedres arribar a sobre de l'anterior plataforma, dues fletxes marquen l'inici de la via. Tot plegat entre 5 i 15 minuts segons forma física.
La Via:
Primer Llarg: 
Dues vagues visibles, la segona és un "coper" a sobre a la dreta el cap d'un caragol d'espit, possible plaqueta recuperable, seguir pel llom amunt, un petit ressalt ens barra el pas una baga en una savina, ens assegura el pas, a la nostra dreta una reunió d'alguna via d'esportiva de la zona, seguim amunt i a poc a poc el grau decreix fins a arribar a una còmoda reunió, comuna amb la via 
"Nature". 30 metres, 5 bagues, IIIº+ / IVº.
Canvi de reunió:
 Anem a la nostra esquerra marcat camí, en un arbre trobarem una baga, seguim un xic a l'esquerra, ara per pedra, i a sobre nostre trobarem la reunió de dues xapes. En total uns 15 metres.
Per sobre nostre un llom que correspon a la via 
"Nature".
Nosaltres veurem a la nostra esquerra una fletxa picada a la pedra que indica en diagonal a la dreta.
Segon Llarg: 
Sortim de la reunió per l'esquerra passant un tros curt de vegetació fins a la fletxa picada, a sobre a la dreta una baga que marca el camí a seguir per una llengua de pedra, seguir recte amunt fins a un llavi a on trobarem la reunió d'un espit i un pont de pedra, l'entrada a la reunió té la pedra a controlar. 25 metres, 1 pitó, IIIº / IVº--.
Tercer Llarg:
 Per sobre de la reunió dues bagues visibles, tram un xic dret amb bons agafadors, a sobre una petita rapissa dona pas a una estreta llengua de pedra més o menys bona, molt ajaguda i amb fissures als dos costats molt descompostes, terreny no difícil. 25 metres, 2 pitons, IVº / IIIº.
Quart Llarg: 
Recte amunt un xic vertical, trobarem un espit blanc i uns metres més amunt la dificultat decreix, arribem a sota d'un barret de pedra descompost, anar a la dreta fins a sortir al camí de Fra Garí, reunió d'uns matolls. 25 metres, 1 spit, IVº / IIIº / IIº.
Baixada:

La reunió està al bell mig del camí de baixada, seguir el camí de Fra Garí de baixada (esquerra) fins al poble de Collbató.

Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00

Més Vies per anar-hi