Translate

Cercar en aquest blog

diumenge, 21 d’agost del 2011

Gorra Frigia 1

Montserrat 
Monestir
Gorros
Gorra Frígia 1
Aproximació : 
Situats a l'estació superior del Funicular de Sant Joan, en el que s'anomena “El Pla de les Taràntules”, com si sortíssim del funicular agafar el camí de la dreta, és el camí que porta a Sant Jeroni, és un camí ample i còmode amb petits trams d'esglaons, que faciliten el trànsit per ell, només sortir un pronunciat gir a l’esquerra ens presenta a la “Gorra Marinera”, l'ample camí la creua de costat a costat, seguim còmodament deixem a la nostra esquerra el camí que puja a La Magdalena inferior, tot passant per sota, també passem per sota de l'Ullal de La Magdalena i per La Magdalena Superior, finalment el camí travessa de costat a costat La Gorra Frígia, a peu de camí surten innumerables vies d’escalada.

Per la canal de l’esquerra s'accedeix a la Normal (desmuntada) reguitzell de vies com l'Opera Prima i La Bella Easo etc. Passat el coll del capdamunt de la canal s'accedeix a la via Joan Marc i més vies, passada "Balma de Santa Magdalena"   La GEDE i més vies.

Per la Canal de la dreta trobarem l'inici de Stromberg i alguna més, més a la dreta.

Per accedir a Òptima – Lajarin – Rondinaire i més s'ha de travessar tota la Gorra Frígia pel camí que va a sant Jeroni i un centenar de metres més enllà un camí ens porta al cap de munt de la carena i després baixa tot resseguint el peu de paret fins a donar-li la volta a La Gorra Frígia.

Baixada :
Informació del (06-08-2014)

Després dels darrers actes de desmuntar de la baixada i pujada a la Gorra Frígia, gaudir del seu cim queda exclusivament per gent que sàpiguen escalar i rapelar. És a dir ens ha col·locat a tot l'estament dels escaladors com uns Elitistes que no volem compartir, amb la gent “normal” el plaer d'un lloc tan bonic i característic com és el cim de La Gorra Frígia.  Felicitats…

  
La baixada ara està muntada per rapelar allà a on començava el cable trobem una instal·lació de ràpel, just a l’alçada dels arbres de la nostra esquerra trobarem una altra instal·lació. Atenció 4 o 5 metres abans es troba una instal·lació de dos espits segellats i un xic sortits.... NO agafar-lo la bona està a sota a 4/5 metres. Després des d'aquesta en un ràpel de 55 s'arriba a terra, pel camí es troba una altra bona instal·lació per rapelar.
 
Baixar per la canal en direcció al camí ample que va al funicular, o Pla de les taràntules, és el mateix que hem seguit per vindre.
Vies per anar-hi:
Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00
Per informació de les vies  a "Gorra Frigia 2"  
Més Vies per anar-hi