Translate

Cercar en aquest blog

dilluns, 21 de maig del 2012

Miranda de Sant Pere

Montserrat
Monestir
Miranda de Sant Pere
Aproximació :
Del Pla de les Taràntules, o estació superior del “Cavall de Ferro” a Sant Joan, seguir el camí que va a l'ermita de Sant Joan, una vegada passada aquesta, després d'una curta remuntada formigonada, deixarem el camí Gran, a mà esquerra surt un camí que baixa i que està marcat amb pintures blaves. 
El seguim fins a uns 10 metres abans d'arribar al Coll del Bassal dels Gats, aquí agafem un corriol a la nostra esquerra que baixà a buscar un llom pedregós, a la dreta surt una resta de camí que volteja la pedra, sempre en tendència esquerra i que sortirà directament al llom cimer, de la Miranda de Sant Pere. També es pot seguir el llom i fer una curta desgrimpada, per l'esquerra (sentit marxa) per arribar al mateix lloc.
Una vegada aquí seguir un llom que segueix en paral·lel a la paret Est, quan s'aclareix de vegetació i a l’alçada de la via “La Gateta” girar 90 ° i una curta travessa quasi horitzontal ens deixa davant d'aquesta via. Baixar recte avall, fins a trobar l'inici d'un corriol fet per les bèsties, que recorre tota la base de la paret i que passa per davant, que no al costat de totes les vies de la cara Est. Per anar a la via Nina, s'ha de seguir fins que la canal s'obre, aleshores un gir de 90° a la dreta ens deixa en uns 20 metres de recorregut al peu de la darrera via.
De 15 a 30 minuts segons forma física.
Ramon de Senir i d'Arquer
Descens :
Aquí no tenim descens, totes les vies surten al cim que és la continuació, a peu pla del llom Cimer.
Des d'aquest punt, per tornar, seguir el camí d'arribada, en sentit invers.