diumenge, 11 de setembre de 2022

La Nina

10-09-2022

Montserrat

Monestir

Miranda de Sant Pere

Via : La Nina

Dia de reflexió intensa, demà és la "Diada" i els polítics discutir entre ells per una cadira o una àrea de poder personal i de partit, si mes no és la impressió que em dona, quan s'havia vist que un partit, teòricament, independentista demanes de no anar-hi a la "Mani" per excel·lència de d’independentisme civil, barrejades totes les ideologies polítiques i a on sempre s'ha esbroncat als polítics, bé en una ocasió vam passar pel seu costat ignorant-lo.

El Joan Marc al L - 1
Crec que és la "Mani" en què majoritàriament els polítics han estat en segon o tercer pla i la gent ha estat la protagonista, personalment no ho tenia gaire clar anar o no anar-hi, sobretot per una qüestió de mandra activista, però aquesta resposta fora de lloc, des del meu punt de vista, m'impel·leix a anar-hi, ni que sigui per portar la contrària a l'estament polític, tots en general, sempre trobaríem alguna excepció. 
Entrant a la  R - 2

Jo crec que. els polítics, estant totalment desfasats i carrinclons (ep és una opinió personal) Així que avui via de relaxament, bé com sempre amb una excusa o un altre, per guardar forces per demà 11 Setembre 2022.

El Raimon al  L  -  3

Aproximació relativament curta, escalada Poc Difícil i sense descens, pedra bona en general, ben assegurada, reunions còmodes, menys la R-0 i la segona meitat de la via a l'ombra ... Perfecte per nosaltres, això ens permetrà guardar forces per demà.
El Joan Marc al L - 4
És possible que una gran quantitat de persones que llegireu aquestes línies ens puguem trobar en la "Mani"
Feliç Diada, mentre treballem per la Independència.

La Nina
Aproximació 

Del Pla de les Taràntules, o estació superior del "Cavall de Ferro" a Sant Joan, seguir el camí que va a l'ermita de Sant Joan, una vegada passada aquesta, després d'una remuntada formigonada, deixarem el camí Gran i a mà esquerra surt un camí que baixa i que està marcat amb pintures blaves.
El seguim fins a uns 10 metres abans d'arribar al Coll del Basal dels Gats, aquí agafem un corriol al nostre esquerre que baixà a buscar un llom pedregós, a la dreta surt una resta de camí que volteja la pedra, sempre en tendència esquerra i que sortirà directament al llom cimer, de la Miranda de Sant Pere.
Baixar per el nostre esquerre, seguint unes fites, camí desagradable, sempre tenint al davant la paret, resseguint-la fins a quasi al seu final, ara un corriol més marcat ens apropa al peu de la via La Piula" abans d'arribar-hi, seguir un corriol que baixa més directe fins a arribar a donar la volta a un marcat pedestal, ara remuntem uns 10 o 12 metres per una canal dreta i desgastada per la pluja, que ens deixa a la R-0 de la via.
De 15 a 30 minuts aproximadament

La via :

Primer  llarg  :  Se surt recte amunt, pedra mol bona i grau súper amable, res a dir no mes gaudir, la reunió un xic a la dreta de la vertical. metres,  4 xapes,  IIº / IIIº  /  IIº   

Segon  llarg  :  Se surt per la esquerra de la reunió, per terreny mol còmode, pedra bona, passat n arbret petit, cap a la esquerra a trobar la còmoda reunió al altre costat de la aresta. 20 metres,  3 xapes,   IIº / Iº / IIº       

Tercer llarg  :  Estem al peu de un díedre inclinat, se surt de la reunió per la esquerra i es va pujant per una bonica placa, després se apropa a la fissura de la dreta, aquí la pedra es a controlar, però esta ben assegurat i el grau no colla.  30 metres,  7 xapes,  IIIº  /  IVº -

Quart llarg :  Se surt per la esquerra, un petit muret per donar un xic de emoció, en aquest punt pedra a controlar però com el anterior ben assegurat i grau amable, desprès mes fàcil fins el cim i còmoda reunió a la dreta, ja al cim. 30 metres,  7 xapes,   IIº /  IIIº / IVº-  / IIº

 Retorn  

El final de via ens deixa junt el camí d'accés a les vies. Seguir el mateix camí que hem fet per arribar-hi.

Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00  

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta  

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat. 

Per LaCanalla a Montserrat  

Per  LaCanalla fora de Montserrat