dimecres, 26 de novembre de 2014

L’Últim Futter12-11-2014

Montserrat

Collbató

La Codolosa

Via : L’Últim Futter


Avui el dia pinta ve.... però fred i ventós...i mandrós, així que enfilem a la clàssica zona de La Codolosa, estem tranquils ningú ens acompanyarà en tot el matí, els companys fa un quants anys van fer aquest itinerari i tot confiant en la seva capacitat de recordar el recorregut enfilem cap el peu de via, com es lògic  “una neurona”  no dona per gaire i ens equivoquem a la entrada, tot i que al final a quedat un recorregut força bonic.


El Martí al L-1

Com no, un altre cop el col·lega engrapa els dos caps de corda i es llança a fer el primer llarg, surt a la caça de una xapa que esta a tocar, però que queda un parell de metres a l’esquerra de la via que teníem intenció de fer, “L’Últim Futter” i ens hi posem a fer el primer llarg de la via “Divuit de Gener” 
El primer llarg es la especialitat del Martí.... també la seva especialitat es anar a buscar lo mes difícil i es que no hi a com ser booooo.El Guillem i l'Esteve entrant a la R-1 (foto Martí)

Total que puja per la pedra mes llisa i relliscosa, se ha de reconèixer que deu ser mol difícil, l’esteva i Jo anem dos pams mes a l’esquerra i un bon forat per el peu esquerra ens dona accés a un  meravellós agafador per la ma esquerra, en un altre forat de aquells que et pots  gronxar a plaer, que dona accés a la cobejada xapa, desprès sense ser fàcil la dificultat va baixant fins arribar a la còmoda primera reunió de la via “Divuit de Gener” 
Un xic mes ven assegurada que la del costat, també un xic mes difícil.
L - 2  (foto Martí)


Ara fem el canvi i em deixant fer aquesta tot dient que es la mes bonica, si ... si la aviant fet fa 5 anys i redéu com passa el temps i com puja el grau.

Aixo del grau es com el vi quant mes anys tens (Tu) mes puja el mateix grau.
Segon Llarg. Be a lo que anàvem, la via que em començat ara ja no ens interessa, clar es que ara es veu mol difícil per nosaltres, així que segueixo un parell de metres per una lletja ascendent que em porta a la meitat del primer llarg de la via 
L - 3
“L’Últim Futter”  just a on la via es posa picantona, la veritat es que agafadors hi ant de mol bons i segurs... però quins braços ...!!! ja no els tinc així per lo que tiro de un parell de passos de estreps i un de ganxo per assegurar el bonic pas a l’esquerra de la xapa .... amb una pedra excel·lent, desprès tot xino xano cap a munt fins trobar la nostra  R-2 que de fet es la R-1 de l’altra via.... be si tot un poti poti però de allò mes plaent. 
L - 2 (foto Martí)
                                  
 Tercer llarg. Ara 
 l’Esteva es llança a fer 
 el tercer llarg que com
 es un xic menis difícil 
 esta  mes poc assegurat,
 el terreny permet posar
 alguna cosa de reforç
 però ell puja amb 
 seguretat aquest, també,
 es un mol bonic llarg.
Per baixar rapelem la via en un ràpel de 30 metres fins la darrera reunió i un altre de uns 40 metres (aprox.) fins el terra, si es porta no mes una corda de 60 metres o mes, aquest segon es pot fer en dos ràpels

Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00
Per l’aproximació, descens i mes informació clickar aquí :
http://blogdelguillem.blogspot.com/2011/08/la-codolosa-1.html
http://blogdelguillem.blogspot.com/2014/12/la-codolosa-3.html