Translate

Cercar en aquest blog

dimarts, 16 de desembre del 2014

Ag Mare, L'Agla Normal

06-12-2014
Montserrat
Agulles
Agulla Mare i l’Aglà
Vies : Normal  (Estorach)
Aproximació 
La via
Primer llarg : Es comú per les dues agulles, puja per una placa en que la dificultat decreix conforme anem pujant amb una certa tendència a la dreta a anar a trobar un arbrat en la part superior del que trobem un marcat coll entre les dues agulles, reunió de un arbre. 25 metres, tres xapes, IVº-- / IVº / IIIº.
Segon llarg : Pujarem a l'Agulla Mare, un primer pas mes delicat, després la dificultat decreix, uns passos finals per superar la boleta cimera. 30 metres, 4 xapes, IVº+ / IVº / IIº / IIº+.
Baixada 
Un ràpel de 30 metres fins a la primera reunió, la del collet.
Ara des de aquest punt anem a fer els segon llarg de la Aglà, que per nosaltres serà el tercer llarg del dia.
Tercer llarg :  Seguim la rapissa cap a la dreta, al donar la volta a l'agulla, es troba una reunió incomoda que faig servir com assegurança, ara recte amunt, el pas de sortida no es fàcil, es pot posar un friend petit, a continuació agafadors grossos i bons permeten pujar amb certa comoditat ajudats de dos vells pitons, segueix un tram dret i mantingut fins a sota la bola del cap de munt, uns passos de flac a la dreta un xic mes delicats i amunt al cim de l'agulla. 20 metres, 2 pitons 1 xapa, IIº / IVº+ / IVº / IVº+ / IIIº
Baixada : Un ràpel fins a terra.
Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00
Per l’aproximació i descens 
Més Vies per anar-hi