diumenge, 1 de maig de 2022

Laietana

 30-04-2022

Montserrat

Collbató 

Cova Gran

Via : Laietana 18 Octubre

Recoi !!!!, avui deu ser dia feriat als "geriàtrics" del país ... Al Bar de l'Anna ens trobem un munt de "Vells" com feia temps que no ho veia, a veure si algú espavilat montà un geriàtric per escaladors vells a on puguem explicar les nostres aventures i de pas que les cuidadores ens apropin les cadires al peu del rocòdrom perquè ens puguem enfilar.... no mes és una idea !!!

El Raimon al  L  - 1
Avui no venen ni el "Jefe" ni el "Llançat" així que ens agenciem una vieta fàcil, còmoda, etc en fi el adequat per nosaltres.
A peu de via el "Filòsof" em diu faig les dues primeres que són fàcils i Tu la difícil .. mmm be!!, així anem fent.

L - 2
Jo com bon "Barrufet despistat" arribo a la segona reunió, el company em diu ... Posat aquí al costat i tot mirant cap a l'espectacle de "La Codolosa" ell es llança amunt, quan soc conscient li dic ... Que no la feia Jo ? ell contesta com no ve el "Jefe" i estaves badant... doncs.. això. Mmmm quins companys m'han tocat!!!
L  -  3
Ja amb la cervesa a les mans surt el tema dels joves (més que nosaltres) i Internet, i de què molts d'ells, viuen en un món virtual i si aquesta món és un món real o no...., dona per mol i no més som dos i hem d'arribar a dinar a casa, sí que em arribat al consens de què és un "YOLO" que som uns "Boomer" de moment "NITE" estem "Chill" i esperarem als altres "PANA" per fer un "LAMAO" (jejejeje!!!!)

 Aproximació :

 Collbató passar per sota el poble i anar en direcció a "Les Coves de Sal Nitre" s'aparca a l'esquerra davant de la tanca d'entrada a les coves, en l'aparcament de "l'Àrea Recreativa La Salut". Abandonem el vehicle motoritzat i a l'angle superior esquerra de l'aparcament surt un camí que va cap al torrent, el qual seguirem amunt ara per un dels seus marges ara per l'altre, fins a arribar a una bifurcació, amunt se segueix el Torrent, a l'esquerra es va a La Codolosa i a la dreta per un mol ben fressat camí en direcció a La Gran Cova, ara el camí puja fen sigues sagues, arriba un punt en què es decanta clarament a la dreta passem per una clariana amb un peu de pedra, aquí una petita fletxa i a sobre, uns 3 o 4 metres una xapa, aquí comença la via "Laietana" si seguim pel camí a uns 50 metres de recorregut, trobarem "La Cova Gran".

Descripció  :

Primer Llarg :   Una curta rampa per xapar la primera xapa, si puges pel mig té un passet, si puges per la dreta un xic més fàcil, després un seguit de rampetes ens porten a una ampla feixa, un parell de metres a la dreta dos paràboles marquen la còmoda reunió.. 25 metres, 5 assegurances, IVº+ (o IVº) / IIIº - IIIº+.

Segon Llarg : Recte amunt de la reunió, sortida un xic dreta després mes enrampat. 20 metres, 4 assegurances,  IVº - IIIº

 Tercer Llarg :  Recte amunt de la reunió si anem directes a la xapa, és un xic més difícil, si anem una miqueta escorats a la dreta, és un xic més fàcil, passada la segona xapa un parell de metres més amunt anar a l'esquerra xapa i baga, aquí tenim 3 o 4 metres amb pedra a controlar, ben assegurat, ara enfilem amunt per anar a trobar un marcat i curt díedre que és a on trobem el pas més difícil, 4 o 5 metres, ben assegurats.. 25 metres, 7 assegurances, IVº - IVº+ / IVº / Vº.

La baixada :  

Des de la darrera reunió un ràpel de 60 metres, fins a peu de via que queda uns 4 o 5 metres a la dreta.

 Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00  

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta  

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat. 

Per LaCanalla a Montserrat  

Per  LaCanalla fora de Montserrat