divendres, 1 de juliol de 2022

Pitu i Núria

29-06-2022

Montserrat

Monestir

Mirador de Sant Joan

Via : Pitu i Núria 

Tenim la meitat del personal de baixa per la Covid, només quedem els dos més vells del grup per sortir, cosa que farem encara que només sigui per fer la punyeta als companys. Fa dies que l'Esteve, que en les seves velleses s'ha tornat anti Montserratí i que troba que amb el decurs dels anys la pedra s'ha fet més petita i arrodonida, mostra un interès a anar, un altre cop, a fer la via "Pitu i Núria" de la que diu guarda un bon record. 

 Primera sorpresa l'aproximació que en temps passats era un passeig de baixada, quasi tota, ara és una cursa d'obstacles i és que els genolls ja no responen igual, l'aproximació ja se'ns ha fet llarga i cansada. La segona sorpresa ha estat al primer llarg algú s'ha entretingut a treure tots els agafadors o fer-los més petits, la qüestió és que ja ens ha proporcionat una segona sorpresa, la tercera ha estat que el company s'ha deixat l'estrep a casa i se n'ha adonat quan la cosa s'ha posat dreta, ha suat de valent, sort que tenim pràctica en fer totes les trampes conegudes i desconegudes del món Mundial, i les hem fet. La resta anant bufant i arrossegant les nostres minses humanitats ajudades per uns bracets que ja fan figa a la primera de canvi. La darrera sorpresa ha estat la baixada, per sort curta, ha estat un cruiximent permanent de genolls, turmells, espatlles, etc

Aproximació :

Descripció de la via  :
Primer llarg  :  Una placa molt còmoda i agradable de fer, després de la tercera xapa agafa una lleugera tendència a l’esquerra, que després es transformà en un flanqueig protegit amb 4 xapes, el primer pas s'ha de mirar un xic més, després recte amunt fins a la còmoda reunió.  43 metres, 12 xapes, II -IIIº / IVº / IVº+ / IVº /  IIIº+

Segon llarg  : Se surt per l’esquerra, tres xapes d’escalada còmoda fins a l'inici d'un mur molt dret, les xapes 5 / 6 / 7 i 8 he fet servir l’estrep després se surt bé amb algun pas agafant-te a les cintes i cinquè bonic que segueix menys difícil fins a la reunió. 27 metres, 14 xapes, IVº / Vº / Ae / Ao / Vº / IVº.

Tercer llarg  :  Se surt per la dreta és una bonica passejada de dificultat molt moderada, anant seguint amunt sense complicacions. 25 metres, 3 xapes, IIIº / IIº / Iº.

Estem a dalt de l’agulla Pam a Pam, al davant tenim una vira que va cap a la dreta i porta al collet pel qual hem vingut al matí, en cas de mal temps és un bon escapament.

Anar a buscar l'inici de la rapissa / camí, uns 20 metres caminant còmodament, aquí veurem les xapes de la continuació de la nostra via.

Quart Llarg  :  Se surt recte amunt fins a una llastra invertida, a partir d'aquest punt la pedra s'ha de controlar, sense ser dolenta, mol ben assegurada, es va uns passos a l’esquerra i després amunt fins a una llastra, a sobre està la reunió, si s'entra directe està descompost, millor seguir per sota a l’esquerra a on trobarem dues xapes i entrar horitzontal a la dreta. 35 metres, 11 xapes, IIIº / IVº / IIIº+ / IIIº.

Cinquè llarg  :  Sortim per l’esquerra, un metre després amunt per terreny molt dret pro amb molt bons i cantelluts agafadors que permeten pujar en Ao quatre o cinc passos fins a sortir en lliura molt difícil amb una certa tendència a la dreta, a l’alçada d'un “ronyo” gira un xic a l’esquerra i recte amunt per un terreny cada cop menys difícil. 32 metres, 14 xapes, Vº / Ao / Vº / IVº / IIIº.

Aproximació i Descens 

Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00
Més Vies per anar-hi