dimecres, 21 de setembre de 2011

Miranda de les Magdalenes


Miranda de les Magdalenes

Aproximació :


Des de l'estació superior del funicular de Sant Joan, o "Pla de les Taràntules" agafar el camí que va a l'esquerra i pujar a l'ermita de S. Joan,  una vegada passada, trobarem un desvio a ma esquerra que va horitzontal a ran de pedra, restes de marques verdes, NO confondre amb el que baixa, que te marques blaves.
Seguim a ran de paret, trobarem uns esglaons tallats a la pedra pujar 2/3 i seguir per la paret arran de arbres als 10/12 metres, trobarem una clariana en l’arbrat a ma esquerra, pujar un petit ressalt de 1,5 metres, amb l’ajut de un arbre i davant nostre un camí ens portarà al costat esquerra del doble coll que separa la Miranda de la Magdalena de la Miranda de Sant Joan, anar al de mes a la dreta pujant una mica, donar la volta a un petit bony de pedra, retrobem  un camí de baixada per la vessant oposada, al cap de poca estona veurem un camí, horitzontal, a mà dreta que porta a peu de la paret, per el peu de aquesta un camí va pujant, a la nostre dreta, tot resseguint el peu de la paret, bastant en lla, trobarem una xapa a l'alçada del nas que ens marca el inici de les dues vies.
Uns tres  o quatre metres mes amunt trobarem dues xapes quasi juntes, una, la mes baixa, amb certa tendència a l'esquerra marca la direcció de la via "Núria" de dificultat mes que moderada, perfecte per iniciació i per la canalla.
La segona xapa una mica mes alta i a la dreta marca el inici de la  via "Directe Núria" via per iniciació de gent amb un grau bastant mes alt.

Descens

Anem en direcció als Gorros, el camí esta mol fressat, ja que esta en les guies de itineraris de Montserrat, te una vista esplèndida, seguir-lo de baixada, passarem per la ermita de Santa Magdalena i desprès arribem a una cruïlla de camins si anem per l’esquerra baixarem per les escales de Jacob entre la Magdalena Inferior i La Gorra Frígia, per sortir al camí dels Gorros.
Si seguim per la nostre dreta baixarem per les escales del restaurant i anirem al camí de pujada.
Els dos camins ens portaran al “Pla de les Taràntules” o estació superior del Funicular.

Via  : De la Núria  (Via del Guillem)
 http://blogdelguillem.blogspot.com/2011/12/la-nuria.html


Via  : Directa Núria (Via del Guillem)

http://blogdelguillem.blogspot.com/2011/12/directa-nuria.html