Translate

Cercar en aquest blog

dimecres, 21 de setembre del 2011

Miranda de les Magdalenes

Montserrat
Monestir
Gorros
Miranda de les Magdalenes
Aproximació :
Des de l'estació superior del funicular de Sant Joan, o "Pla de les Taràntules" agafar el camí que va a l'esquerra i pujar a l'ermita de S. Joan, una vegada passada, trobarem un desvio a mà esquerra que va horitzontal arran de pedra, restes de marques verdes, NO confondre amb el que baixa, que té marques blaves.
Seguim arran de paret, trobarem uns esglaons tallats a la pedra pujar 2/3 i seguir per la paret arran d'arbres als 10/12 metres, trobarem una clariana en l’arbrat a mà esquerra, pujar un petit ressalt de 1,5 metres, amb l’ajut d'un arbre i davant nostre un camí ens portarà al costat esquerre del doble coll que separa la Miranda de la Magdalena de la Miranda de Sant Joan, anar al de més a la dreta pujant una mica, donar la volta a un petit bony de pedra, retrobem un camí de baixada pel vessant oposat, al cap de poca estona veurem un camí, horitzontal, a mà dreta que porta a peu de la paret, pel peu d'aquesta un camí va pujant, a la nostra dreta, tot resseguint el peu de la paret, bastant en lla, trobarem una xapa a l'alçada del nas que ens marca l'inici de les dues vies.
Uns tres o quatre metres més amunt trobarem dues xapes quasi juntes, una, la més baixa, amb certa tendència a l'esquerra marca la direcció de la via "Núria" de dificultat més que moderada, perfecte per iniciació i per la canalla.
La segona xapa una mica més alta i a la dreta marca l'inici de la  via "Directe Núria" via per iniciació de gent amb un grau bastant més alt.
Descens
Anem en direcció als Gorros, el camí està molt fressat, ja que està en les guies d'itineraris de Montserrat, té una vista esplèndida, seguir-lo de baixada, passarem per l'ermita de Santa Magdalena i després arribem a una cruïlla de camins si anem per l’esquerra baixarem per les escales de Jacob entre la Magdalena Inferior i La Gorra Frígia, per sortir al camí dels Gorros.
Si seguim per la nostra dreta baixarem per les escales del restaurant i anirem al camí de pujada.
Els dos camins ens portaran al “Pla de les Taràntules” o estació superior del Funicular.
Via  : De la Núria
Via  : Directa Núria
Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00
Més Vies per anar-hi