dilluns, 21 de setembre de 2020

Optima

 

 16-09-2020

Montserrat

Gorros

Gorra Frígia

Via  : Optima

 Això de Montserrat cada cop ens fa mes grípia anar-hi, tenim un element que no vol ni sentir-hi parlar i un altre que vol anar-hi, però també ha remugat demanat agafadors de veritat i no aquestes coses minúscules que a sobre rellisquen i te as de agafar si o si, total que si no son naps son cols i la qüestió es queixar-se, avui amb aquest panorama aixecar el cul de la cadira de el Bar ens ha costat lo seu.

L - 1

El Monestir quasi buit, per ser generosos, i al “Cavall de ferro”....quasi sols, a accepció de un grupet de “guripas” que anaven a fer practiques ..., arribar a peu de via no es excessivament  complicat ni llarg, però anàvem a un passet que denotava clarament la il·lusió que ens feia.  Avui per segon dia ve el Raimon, totalment enganyat per que ha mirat la ressenya i ha vist tot tercers i quarts, be,  també es que no se ha posat les ulleres de veure i ha fet cas de lo que nosaltres li dèiem  ....  ja aprendrà..!!!!

 L - 2 

Inici de la via huyyy hayyyy sort de el arbre i es que al final tots acabem posant-nos a sobre de ell, sort que no hi ha ningú de “la societat protectora de arbres” . parlant de aquest tema alguna persona amb esperit organitzatiu, que se que hi son, podria organitzar una ONG com una “Societat protectora de escaladors desvalguts” .... be no mes es una idea  ....  !!!!

A lo que anàvem, al primer llarg maleint  la mida de els agafadors, si es que se els hi pot dir així i a sobre es dret, sort que el beneït que la va obrir va posar moltes xapes, per que si no .... tururu !!

Després de el primer llarg la cosa se humanitza no es que surtin agafadors que mereixin aquest nom, però be es deixar fer un xic millor, el tercer llarg es un xic descompost ....... mira que arribo / arribem a ser mentiders ..... esta PODRIT de collons, lo que passa es que esta tan ben assegurat que el risc es mínim i amb bona voluntat se em pot perdonar, el quart es de traca i mocador, ant sortit els agafadors de veritat i es un gaudir.

Ara toca baixar, per sort som els únics a La Gorra i els ràpels els fem am comoditat. Entendria que si van desmotar  el itinerari de baixada, estaria be que els mateixos haguessin equipat una  doble línia de ràpel de  baixada molt segura i còmoda, lo de la doble línia es per els dies que es massifica .

Aproximació  : Passat  el peu de la Gorra Frígia uns 200 metre mes enllà trobem un corriol, que puja dret, per desprès baixar, el camí passa a tocar del inici de la via.

Descripció de la via  :

Primer llarg  :  Aprofitem un arbre per fer les primeres passes, després un curt tram mol vertical amb els agafadors mol justes, aquí me ajudo de els agafadors de colors, després ja es va suavitzant la cosa i te una lleugera tendència cap a la dreta. 35 metres, 16 xapes, Ao / Vº+ / Vº / IVº+ / IVº

Segon llarg  :  En horitzontal a la dreta, còmodament, fins passar el inici de una canal, després recte amunt amb bona pedra i bons agafadors, en un punt que sembla que hi ha molta distancia entre xapes, trobarem una a mitat camí amagada darrera una pedra. 43 metres, 11 xapes, IIIº - IVº

Tercer llarg  :  Quasi horitzontal a l’esquerra fins trobar la primera xapa, no visible, després seguim a l’esquerra en diagonal ascendent per agafar una fissura de agafadors grans, però se ha de vigilar la qualitat de la pedra, molt ben assegurada, arribem quasi caminant al bosquet. 35 metres, 15 xapes, IVº / Ao / IVº / IIIº / IIº - Iº.

Quart Llarg  :  Una mica a la dreta i recte amunt, sortida fina i després un festival d’agafadors fins a sobre de la llastra, ara un parell de passos verticals ens deixa davant de la reunió.  40 metres, 13 xapes, Vº / IVº+ / IVº.

Descens  :  Dos ràpels per la vessant oposada a la via, un de curt i un de llarg fins la canal .

Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta del país.

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat.

Cap comentari: