dijous, 17 de març de 2022

Del Diedret

16-03-2022

Montserrat

Collbató

La Codolosa

Via : Del Diedret

Fa un temps (que ...) que el temps no acompanya gaire i això de sortir amb no gaire bon temps ha passat a la nostra història llunyana, avui sembla que tot i està núvol la temperatura serà bona i no està prevista la pluja, així que decidim sortir, això si a un lloc proper que la gasolina està a uns preus que aviat serà més cara que el vi i això sí que serà greu.

El Martí al L - 1

 Com sempre al bar de referència a Ca l'Anna, uff com passa el temps quan vaig començar a anar tenien llar de foc al bar i l'Anna encara no havia nascut.....
En fi esmorzar tranquil criticant als col·legues absents i a l'hora del cigaló va sortir el tema Ucraïna. Una reflexió curiosa, no podia ser d'un altra manera venint del nostre filòsof de capçalera. 

El Diedret des de la R - 2

Pregunta : Quan creiem que es pot dir que és una guerra ?

  Resposta : (més o menys que la memòria falla) quan dos països es foten d'hòsties.

 
Pregunta : Quan un país invadeix un altre com es diu .

Resposta : Invasió  

 
Conclusió : perquè a lo d'Ucraïna li diuen Guerra i no Invasió...?
 

A partir d'aquest punt la cosa es va "desmadrar" i per poc no tenim temps d'anar a toca pedra abans de la cervesa postescalada.

 Aproximació 
El camí surt de la part superior de Collbató, Aparquem el cotxe al cap de munt de Collbató, hem pujat pel carrer dels Graus i aparquem a la cruïlla del carrer de la Drecera, seguim aquest carrer amunt i al cap de pocs metres el camí es divideix en dos, el que va a l'esquerra i que va als Graus i el de la dreta que ens deixarà al peu de La Codolosa.
Uns pocs metres abans d'arribar al peu de la paret pròpiament dita i en un marcat revolt a la dreta, trobarem un corriol que puja directa a la cova de les Arnes, principi de la via.
Tot plegat entre 5 i 15 minuts.

Primer llarg : Primer pas sortint del darrer esglaó una xapa a sobre el cap, després a la dreta, per una bonica placa de dificultat moderada amb un parell de xapes fins a arribar a un petit mur amb una xapa a l'alçada del nas, aquí anem un xic a la dreta trobarem un pas fi ( 2 metres) després una mica en diagonal per entrar a la reunió. 20 metres, 4 xapes, IV / IIIº+ / IVº / + / IVº.
Segon llarg : Se surt per l'esquerra seguint una petita cornisa ascendent fins a donar-li la volta, un xic a l'esquerra possibilitat de posar un friend mitja, pujar per una placa amb forats, per gaudir-la, al seu final un pas per arribar a una xapa, ara ens dirigim al peu d'un petit díedre que disposa de dos vells claus per assegurar la progressió fins al cap de munt en què anem un xic a la dreta per entrar a la reunió. 20 metres, 2 xapes 2 pitons, IVº / IVº+ / IVº IIIº / / IVº.

Descens : Des de la reunió un ràpel d'una mica més de 50 metres fins al terra de la Cova de les Arnes, el darrer tram és volat..

Codolosa Oest (Esquerra)

Codolosa Central

Codolosa Est (Dreta)

Per informació general telefonar al Patronat 93-402-46-00  

Suggeriments de vies per anar-hi a la resta  

Suggeriments  de vies per anar-hi  a Montserrat. 

Per LaCanalla a Montserrat  

Per  LaCanalla fora de Montserrat